välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om spiralgalaxer

Postad av : Jonathan Nyberg

En spiral är galaxen ett stjärnsystem bunden av allvar som liknar en lyckohjul, bäst beskrivas som en skiva med en svällande centrum som besitter ljusare vapen Wheeling ut från den i ett spiralmönster

Vintergatan

Galaxen vårt solsystem finns inom den Vintergatan, ett exempel på en spiralgalax.

Storlek

Enligt Sloan Digital Sky Survey hemsida, över tre fjärdedelar av de galaxer som man har observerat-cirka 77 procent-är spiralgalaxer.

Rotation

NASA: s hemsida anges att alla spiralgalaxer rotera, med vissa tar eoner för att göra en enda rotation. Till exempel tar det Vintergatan 250 miljoner år att fullborda ett varv.

Angles

En spiralgalax som har en vinkel som gör att En observatör från Jorden för att se spiralform med lite svårigheter är ett "face- på "spiral. De som någon kan bara se från sidan, döljer det faktum att det är en spiralgalax, är "edge-on" spiraler, deras ljusa mitten bula ger bort att de är en spiralgalax.

Typer

Hur tätt lindade "armar" i en spiral verkar galax hjälpa astronomer att klassificera ytterligare dessa grupper av stjärnor. En "typ en" spiral har extremt tätt lindade armar, en "typ B" har mindre tätt lindade spiraler och "typ C" galax har väldigt lösa spiraler.

Funktioner

Inom typisk spiralgalax, många nya stjärnor trätt i kraft och det finns stora mängder av gaser och damm. Klotformiga stjärnhopar, mindre stjärna formationer som oftast har så många som 100. 000 stjärnor i dem, ofta omringa spiralgalaxer.

Kommer att besöka Costco webbplats

 

    
    Copyright © 2011 give2all.org