välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en univolt barlast?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Du behöver:
Stand-off distanser med skruv
. Nylon brickor.
Skruvmejsel.
Borra med 1/4-tums lite.
Epoxi eller annat lim (tillval).

Reaktorer

ett förkopplingsdon är en typ av elektronisk regulator som används för att reglera flödet av el i normal och kompakta lysrörslampor.

lysrör inte använda en glödlampa som glödlampor. Istället använder de en blandning av gas och en inre fosfor beläggning i kolven för att producera lysrör "glöda", mycket likt det sätt en neonskylt fungerar. Men blandningen av gas inne i lampan, behöver en argon blandning eller någon annan inert gas, en stadig tillförsel av el för att fungera korrekt. För låg en spänning, och lampan fungerar inte, för mycket spänning, och lampan kommer att brinna ut. De flesta amerikanska Lysrören köras på 10 till 11 volt, som hushåll AC kan ge lätt -. Problemet är att se till att spänningen håller kontinuerlig och går på exakt cykler

Reaktorer ta det inkommande elektrisk ström och göra Se till att det är på rätt spänning för att driva lampan. Ursprungligen var dessa reaktorer magnetisk natur, gjord av koppar spolar som skapat ett elektromagnetiskt fält och drivs enkla transformatorer. Dessa magnetiska reaktorer som fortfarande används idag, och är det billigaste alternativet, men elektroniska förkopplingsdon är mer effektiva och flexibla, och är den primära valet för moderna och mer komplexa typ av lysrör.

Elektriska Reaktorer

Elektroniska förkopplingsdon (som alla UNI-volts förkopplingsdon), att använda kretskort som innehåller induktorer och andra enheter hantera spänningen och cykler i den nuvarande. Det ger dem möjlighet att förbättra lampan på flera sätt. Först med hjälp av en liten spole med rätt impedans, kan de naturligtvis begränsa strömmen i rätt nivåer av spänning.

Andra, genom att korrekt övervakning av elektriska cyklar, kan elektroniska förkopplingsdon skapa en mycket jämnare sinus våg av elektrisk energi, pulserar strömmen i höga frekvenser för längre perioder. Detta gör att lamporna att glöda ljusare och stabilare, utan flimmer eller långsam turn-on i samband med många typer av lysrör. Dessutom, eftersom de flesta av denna aktuella manipulation sker inom ballast kretsar, har elektroniska förkopplingsdon inte den irriterande surr som andra lampor skapar.

Flera Kanal Reaktorer

Uni-Volt står för Universal spänning, vilket indikerar att elektriska förkopplingsdon kan användas över lysrör slag, även de som tillverkas i Europa (pulsfrekvens skiljer 50 till 60 hertz, men uni-volts förkopplingsdon kan oftast hantera denna förändring också).

De flesta UNI-volts förkopplingsdon kan kopplas så långt som 20 till 30 fot bort från lampan själv, och kan utrustas med flera olika spänningsnivå alternativ för ljusreglering-även om detta fungerar bara på fluorescerande lampor som är gjorda för att dimmas eller ljusare. Reaktorer som gjorts för att göra detta är utrustade med flera olika kanaler. En kanal är alltid hålls öppet och låter tillräckligt med ström flyter genom att hålla lökens gaser tänd. De andra kanalerna lägga mer spänning i steg, vilket ökar ljusstyrkan på lampan men håller den från att brinna ut.

    
    Copyright © 2011 give2all.org