välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av resonans hybrid

Postad av : Jonathan Nyberg

Under den 19: e talet fann kemister sig i ett dilemma. Det viktiga sammansatta bensen var som studeras, och de kunde inte tolka en lämplig kemisk representation för sin enkla struktur, C6H6, med konventionella teorin

Kekule

Kekule, en organisk kemist i strävan efter en struktur för bensen, föreställde en orm som jagar sin svans, och slutligen fånga den. Detta var hans svar. Bensen var ringformade. Dess sex kolatomer hade vardera en väteatom strålar ut som solen.

Struktur

Carbon normalt former fyra obligationer. Kekule kände bensen hade tre alternerande dubbelbindningar (-C=C-), där varje kol med totalt tre obligationer med intilliggande kolatomer och en obligation för vätgas.

Två Kekule Structures

Om Kekule idé var korrekt kunde bensen vara antingen av två strukturer. Det var inte fastställas om dubbelbindningarna bildas mellan kolatomerna 1 och 2, 3 och 4, 5 och 6, eller mellan 2 och 3 4 och 5, 6 och 1.

Resonans

För bensen, dikterar resonans Hybrid Theory de två strukturerna bidra med lika. Detta innebär bensen: s obligationer är alla i mellan en enda och en dubbelbindning i längd.

Resonance Hybrid Definition

Resonance hybridisering gäller när ingen enskild struktur adekvat sätt kan representera en molekyl, utan en kombination av kovalent och /eller polära strukturer gör. I sådana fall är en mellanliggande struktur vad som faktiskt står för sanningen.

    Previous:nothing
    Next:information om flödescytometri
    
    Copyright © 2011 give2all.org