välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur mossor skiljer sig från kärlväxter?

Postad av : Stefan Svensson

Mossor är mest igenkännlig som den gröna mattan som täcker skogens fuktiga golv. De är en del av mossor familjen, och liksom de relaterade hornworts och levermossor är några av de tidigaste landväxter

Nonvascular

Moss är en nonvascular växt utan inre vatten transportsystem. På grund av detta, och avsaknaden av en Woody stödsystem, det sällan överstiger 2 inches i höjd.

Microphylls

Moss har inte sant blad. Istället har mossa liten microphylls med en enda ven. Microphylls tros ha utvecklats från stamceller vävnad som finns på tidigare växt former. Det är där fotosyntesen sker.

Rhizoids

I stället för verkliga rötter, mossor har rot-liknande strukturer som kallas rhizoids. Dessa strukturer stöd absorberar vatten och att fästa anläggningen till den yta på vilken det växer.

Bildning

Moss växter växer tätt packade i en matta formation. Denna matta är som en svamp, njuta och behålla vatten. Denna matta håller växten torkar ut och hjälper till reproduktion.

Reproduktion

De flesta kärlväxter reproducera genom att odla blommor som sedan pollineras av vind, insekter eller andra djur. Moss återger av sporer. Den gametophyte generation producerar manliga spermier och kvinnliga ägg, vilket med hjälp av vatten, gödsla och börja sporophyte generationen.

(Resurs)

    Previous:nothing
    Next:sätt att mäta luft
    
    Copyright © 2011 give2all.org