välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför är väte placeras i grupp ett i det periodiska systemet?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Periodiska systemet är en produkt av artonhundratalet kemister Dmitri Mendelejev, Lothar Meyer, och John Newlands. Element är placerade i rader (perioder) och kolumner (grupper) enligt atomnumret och elektron-konfiguration. Vätgas placering i det periodiska systemet kan tyckas märkligt

grupper

kolonnerna eller "grupper" av element representerar liknande elektron konfigurationer. Den vänstra kolumnen längst, grupp ett, innehåller element som en tillgänglig, eller "valens," elektron. Vätgas har bara en elektron.

Perioder

Raderna kallas "perioder". Från vänster till höger, mängden elektroner ökar, tills ett "skal" av elektroner är klar. Sedan ner en och till vänster där nästa börjar och de yttersta elektronerna återgår till ett. Kemiska egenskaper upprepa ungefär.

Vätgas

Vätgas är högst upp i gruppen One. Historiskt sett var denna grupp som heter "alkalimetaller. "Gruppera vätgas, en gas, med alkalimetaller kan tyckas märklig. Antyder dock en teori väte kan bete sig som en metall

Hydrogen Metal

År 1935 Wigner och Huntingtons teoretiserade vätgas skulle vara av metall, om det var intensivt trycksatt. Väte då bör bilda ett gitterstrukturen och förlora kontrollen över sina enskilda elektroner, som metaller. Behövs trycket i miljoner atmosfärer har ännu inte uppnåtts.

titt in i framtiden

Intressant, det förutspådde metalliskt väte kommer att användas för att lansera lunar uppdrag. Detta beror på metalliskt väte skulle innehålla riklig energi.

    Previous:nothing
    Next:sol ägg matlagning
    
    Copyright © 2011 give2all.org