välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vikten av en cell

Postad av : P-O Lennartsson

En cell --- ofta kallad byggsten i livet --- är den grundläggande funktionell enhet i alla levande organismer, inklusive människan. Varje cell kan fortplanta sig genom celldelning, metabolisera energi och svara på stimuli, t. ex. värme

Fakta

Mänskliga celler som begränsas av ett membran som håller i de mindre delar som bygger upp cellen. Cytoplasma innehåller strukturer som använder och omvandla energi för att utföra cellulära funktioner. Kärnan kontrollerar celldelningen och fortplantning. Mitokondrier förse cellen med energi.

Storlek

Celler kan vara så liten som en miljondels meter. I jämförelse, ett mänskligt hårstrå åtgärder över 100 gånger.

Typer

Kroppen har många typer av celler, alla med sin egen funktion. Dessa inkluderar blodkroppar, hudceller, nervceller, muskelceller, körtelceller och andra som kan så att det bildas vävnader, organ och system i kroppen.

Betydelse

kärnan i en cell innehåller hela genetiska koden för en människa. Det innebär en enda cell har förmågan att dela sig och differentiera för att bilda en hel person.

Överväganden

Den mänskliga kroppen börjar som en encellig ägg befruktas av en encellig spermie som förenas för att ge genetisk information för avkommor.

Potentiella

Embryonala stamceller från embryon och kan delas in i specifika celltyper. I framtiden kan dessa stamceller användas för att behandla vissa sjukdomar.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av infrarött ljus
    
    Copyright © 2011 give2all.org