välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningar av ett renrum

Postad av : Jan-Olof Stoor

En renrum är en mycket reglerad miljö där varje försiktighetsåtgärder har vidtagits för att upprätthålla sin sterila natur. Allt innehåll i ett rent rum är skyddade mot eventuella föroreningar, inklusive de anställda. Dessa mycket strukturerade miljöer är nödvändiga för att genomföra ett antal krävande uppgifter samt funktioner där liv och död är på linjen.

NASA Research

National Aeronautics and Space Administration (NASA) monterar utforskning av rymden och forskning utrustning, inklusive rymdfarkoster, i renrum. För att till exempel före en planerad besök service och uppdatera rymdteleskopet Hubble i 202C de komponenter som ska installeras utsattes för noggrann testning i ett rent rum. Detta beror på att utrustningen måste tillverkas till mycket snäva toleranser med mycket små felmarginaler. Bakterier och luftburna föroreningar kan orsaka fel och allvarliga skador på den känsliga utrustningen, enligt en 2007 artikel av The New York Times.

sjukhus och apotek

Intensivvårdsavdelningar, för tidigt vårdavdelningar barn och andra områden på ett sjukhus där extremt sjuka patienter placeras ofta behållas som renrumsmiljöer. Dessutom att vissa läkemedel som antibiotika eller intravenös medicinering, samt näringstillskott för patienter som inte kan äta, även tillverkas ofta i renrum villkor skydda hälsan hos patienter och arbetstagare.

Högteknologisk tillverkning

Tillverkare av hårddiskar montera ofta enheterna i rena rum eftersom statisk från damm och andra föroreningar kan skada hårddisken. När hårddiskar som har misslyckats skickas in för reparation, är de reparationer som utförs i renrum villkor för samma skäl.

    Previous:nothing
    Next:om brand-bellied paddor
    
    Copyright © 2011 give2all.org