välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

beskrivning av en vall Biome

Postad av : Charlotte Wannberg

Den vall biomen kännetecknas av en övervikt av gräs och väldigt lite buske eller träd vegetation. Gräsmarker har ofta nederbörden större än för öknar men mindre än skogar, men även andra faktorer spelar en roll i närvaro av gräsmarker

biotiska faktorer för Gräsmarker

Djur kan spela en viktig roll i skapandet och bevarande av gräsmarker genom avskogning, bete och marken undviks.

abiotiska faktorer för Grasslands

Brand är en viktig abiotisk faktor i många typer av gräsmark eftersom det hindrar många trädslag från lyckas kolonisera gräsmark. Andra viktiga abiotiska faktorer ingår nederbörd och markstruktur.

Djur av gräsmarker

Den afrikanska savannen är kanske den mest kända vall på grund av dess förmåga att stödja stora hjordar av gräsätande djur som zebror och gnuer. Dessa stora besättningar i sin tur stödja ett antal rovdjur som lejon. Andra djur av gräsmarker inkluderar Svartfotad iller och präriehund (Nordamerika), känguru (Australien), elefant och noshörning (Afrika), murmeldjur och Snow Leopard (Tibet), och Rhea (Sydamerika).

mänsklig störning

gräsmarker har blivit hårt omvandlas till jordbruket i många delar av världen. Dessa metoder inom jordbruket sträcker sig från boskapsuppfödning till odling.

Exempel på Gräsmark biom

Gräsmark biom inkludera den nordamerikanska prärien, den sydamerikanska Pampas, stäpperna i Asien, och den afrikanska savannen.

    Previous:nothing
    Next:Hur mossor skiljer sig från kärlväxter?
    
    Copyright © 2011 give2all.org