välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

densitet kontra viskositet

Postad av : Charlotte Wannberg

Viskositet och densitet båda har att göra med någon del av ett ämnes tjocklek. De är dock mycket olika principer som är beroende av olika uppsättningar kriterier

Missuppfattningar

Trots att det verkar logiskt att något tät också skulle vara trögflytande, viskositet och densitet inte är närstående på något meningsfullt sätt. Lika tät ämnen kan ha ett brett utbud av viskositet.

Densitet

Densitet är mängden massa som kan ingå i en volym enhet. Till exempel, även om de väger samma, tar ett gram vatten upp mycket större volym än ett gram kvicksilver eftersom murcury är långt tätare.

Viskositet

Viskositet hänvisar till ett flytande motstånd mot flöde (eller, sätta helt enkelt, den lätthet med vilken den kan hällas). Ett ämne viskositet beror på hur mycket friktion mellan dess skikt. Mer friktion betyder mer resitance, en långsammare flöde och en högre viskositet

Temperatur

viskositet av ett ämne kan förändras dramatiskt beroende på dess temperatur, medan densitet förblir densamma. I allmänhet blir varmare en vätska är, desto mindre viskös det.

State of Matter

Viskositet är främst en term för att definiera vätskor eller fasta ämnen i flytande form. Densitet kan hänvisa till en flytande, fast, eller gas. Densiteten för ett ämne tenderar att stanna liknande, oavsett tillstånd.

    Previous:nothing
    Next:våglängd effekt på fotosyntesen
    
    Copyright © 2011 give2all.org