välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy kretskort

Postad av : Ulf Friberg

Många verktyg finns tillgängliga för amatörer som vill göra sina egna kretskort (PCB). Ett av de enklaste metoderna använder en laserskrivare. Du skapar PCB mönster med hjälp av programvara, skriva ut den på laserskrivare och överföra den till kretskortet. Om du inte vill få händerna smutsiga, kan du skicka mönstret till ett företag som kan göra styrelsen för dig

Material

För att göra din egen tryckta kretsar hemma, först plocka upp ett par artiklar på en butik som säljer elektronik delar för amatörer. Du behöver en flaska ETCHANT och några tomma koppar-klädda kort. Dessutom få några semi-glättat papper laserskrivare används för utskrift av foton.

Layout

Använd ett program som Eagle Layout Editor (se avsnittet Resurser) för att öppna schematiska information på din dator. Programvaran lägger automatiskt ut en snygg PCB mönster som du sedan kan skriva ut eller spara till en fil.

Förberedelser

Rengör koppar styrelsen genom skrubbning med stålull eller en Scotch-Brite pad under rinnande kallt vatten. Skrubba tills du avslöjar en ljus, ren koppar yta.

Transfer

När mönstret är klar, skriv ut den på halv-glansigt fotopapper. Skriv bara spåren och kuddar, inte någon del eller märkning information. Efter den är tryckt, klippa bort överflödigt papper tills du har en snygg rektangel storleken på din färdiga ombord. Placera rena koppar styrelsen på en stadig yta, koppar uppåt. Placera papperet med utskriftssidan nedåt mot brädan och tryck på den med ett varmt strykjärn i minst fem minuter. Tryck vertikalt och låt inte papper glida runt. Värmen gör att bläcket att hålla sig till koppar. Låt styrelsen svalna. Blötlägg styrelsen med papper fastnat fortfarande att det i tvål och vatten i 10 till 20 minuter. Dra försiktigt papperet från brädet. Styrelsen bör ha den svarta layouten mönster på den.

Etsning och borrning

till etch styrelsen, hitta en kraftig plast eller glas facket. Placera brädan i facket. Häll nog ETCHANT i facket för att täcka styrelsen till ett djup av ca 1 /2 tum. Instruktionerna på ETCHANT bör ange hur mycket tid för etsning. Lämna inte styrelsen i för länge, eller ETCHANT löses all koppar.

När etsning är klar bör du se något synligt koppar, bara den svarta spår på tavlan. Under rinnande kallt vatten, försiktigt skrubba bläck ur brädet med en Scotch-Brite pad eller svamp. Använd inte stålull för denna del, partiklar kan brytas av och orsaka kortslutning.

Nu kan du borra i styrelsen. Använd en # 68 borr för kondensator och motstånd leder. En mindre # 71 bitars kommer borra hål för integrerade kretsar.

Service

Om du inte vill göra din egen etsning, kan du ladda upp PCB layout till servicebolaget (se avsnittet Resurser), som kommer etch och borra i styrelserna för dig för en nominell avgift.

    Previous:nothing
    Next:beskrivning av fossila fynd
    
    Copyright © 2011 give2all.org