välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysik verksamhet för mellanstadiet

Postad av : Jonathan Nyberg

Middle school är en tid att bygga upp studenternas fysiska intuition, innan de kan lära sig fysik genom algebraiska ekvationer och tandsten. Newtons bil, flytande barometrar, och lasrar pekade genom burkar vatten hjälpa introducera studenterna till krafter och ljus egenskaper på ett sätt som kan överraska dem.

Newtons Bil

En sådan aktivitet kallas Newtons bil, vilket är en demonstration av Newtons tredje lag av rörelse. Den tredje lag säger att för varje åtgärd, det finns en likvärdig och motsatt reaktion. Detta innebär att om du trycker på något, kommer det att trycka tillbaka på dig lika hårt. Newton Bilen visar detta genom att mata ut en vikt på baksidan för att driva sig själv framåt med släppt gummiband. Även om bilen trycker vikt, pressar vikten också bilen med lika stor kraft. Ett annat sätt att se på det är en demonstration av Newtons första lag, lagen om tröghet. På grund av vikten: s tröghet, bilen kan driva bort det, precis som det kan skjuta ifrån en vägg. NASA innehåller instruktioner för hur man bygger en Newton bil.

Beräkna Reservdeplacement och täthet

Den vattenvolym fördrivna av en undervattensföremål skjuts upp med en stark kraft som motsvarar massan av den undanträngda vattnet. Detta är Arkimedes princip. Så hänger ett objekt från en skala när den är ovan vatten och under vatten talar om hur mycket vatten objektet tränger, och därför vad volymen på objektet. Densiteten av objektet är därför hittades från dess vikt och volym.

Diskussionen om Arkimedes princip kan förlängas med skillnaden mellan isberg och glaciärer. Isberg inte höja havsnivån när de smälter, eftersom de redan tränga undan en mängd vatten med en likvärdig massa.

Mät Liten

Små objekt kan vara för små för att med tillgängliga instrument. En enkel mätning idé, att visa att fysiska lagar håller på små skalor, är att mäta den samlade effekten av många, många små föremål. Då den totala effekten, dividerat med antalet av sådana föremål, ger dig effekten av bara en.

aktivitet kan vara så enkelt som att räkna ut några påsar till ett värde av gelé bönor eller några pounds med blyhagel väger gäng, sedan dividera med räkna för att få en enhet vikt.

diskussion med studenter kommer att vara avgörande för att få denna verksamhet i sitt sammanhang, annars kan det komma ut som hårt arbete. Denna aktivitet förhindrar elevernas kämpar på gymnasiet fysik klass med tanken att forskarna känner till effekten av de små även om det inte är direkt mätbart. Ett enkelt exempel är att trots att små, saktar en fluga slå en bilens vindruta bilen ner, på grund av bevarande av rörelsemängd. Ett annat exempel är att månen har liten effekt på en droppe havsvatten, men kan orsaka kilometer djup ocean vatten buktar av ett fåtal inches, skapar en flod när den puckel kommer in till stranden, som första förklaras av Newton.

Elektrisk Induktion

Anslut en kabel till två poler en amperemätare eller en glödlampa. Då vågen en magnet fram och tillbaka över ledaren. Ljuset eller amperemeter kommer flimmer eftersom tråden är att klippa fältlinjerna av magneten. Danska forskaren Hans Christian Oersted upptäckte detta år 1819 samtidigt som den ger en föreläsning. För en starkare effekt, linda upp kabeln och använda en större magnet. Denna effekt är grunden för den växelström elnätet och mycket av modern elektronik.

    Previous:nothing
    Next:jod titrering metoder
    
    Copyright © 2011 give2all.org