välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad regn catcher

Postad av : Valon Istrefi

Att göra en hemmagjord regn Catcher för ett skolprojekt eller som en personlig regnmätare är ett enkelt projekt som du kan avsluta på bara några minuter. Regnet catcher skall anges hur mycket regn föll i ett visst område under en viss tid. Använd den här enheten för att spela in regn hemma, eller att undervisa lektioner i skolan

Material

För att göra din egen regn Catcher få en plastbehållare med en platt botten som har eller kan modifieras för att ha en öppning i toppen som har samma storlek som botten. Om dessa mätningar inte är konsekventa, kommer regnmängden inte stämmer. Skaffa en linjal, en del tejp och en märkpenna.

Församlingen

Montera regn catcher genom att skära av plast kannan så att öppningen i toppen kommer att vara samma bredd som plan botten. Helst bör utformningen göra en cylindrisk plast behållare som har samma bredd hela vägen ner. Djupet på behållaren är inte lika viktigt som detta inte kommer att ändra regnmängden.

Tape en linjal på sidan av kannan. Se till att änden av linjalen är på exakt samma nivå med botten av behållaren. Använd din markör att noggrant markera bort inches av djup på sidan av behållaren och skriva in siffrorna. Gå tillbaka och bocka av en halv och kvart-tums märken i mellan inches.

Din regn Catcher är klar för användning. Allt som behöver hända är att du ska placera den utanför och vänta på att regnet.

Möjliga experiment

För att bättre förstå hur ett regn catcher fungerar, kan eleverna delta i en klass projekt som hjälper dem att få en grepp om hur nederbörd beloppen varierar från plats till plats. Ansluta en sprinkler i mitten av en gräsyta och be eleverna att placera sina regn fiskare där de tror att deras blickfång samlar mest vatten från sprinklersystemet. Se deras namn är på regn fiskare.

Efter de släpper regnet griparna runt gräsmattan, slå på sprinkler för en halv timme och sedan stänga av den. Låt eleverna hämta sina regn fiskare och jämföra avläsningar. Förklara för eleverna hur mönstret av sprinklern är inte olikt väderförhållanden runt om i världen. Placeringen av sprinklern hade något att göra med resultatet och det gjorde det sätt på sprinklern skjuter ut vatten. Vinden också kunde ha förändrat resultaten av varje behandling.

Nu när de har sett regnet Räddaren i åtgärder, bör eleverna ta sina alster hem och lämna dem utomhus och komma tillbaka i en månad för att prata om hur mycket regn de samlas in och hur olika behandlingar varierar från område till område.

    Previous:nothing
    Next:naturvetenskapliga projekt på MJÖLMASK
    
    Copyright © 2011 give2all.org