välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du gör din egen biodlare bikupa

Postad av : Valon Istrefi

Biodling behöver inte innebära dyra och omfattande utrustningen, massor av utrymme eller yrkesmässig förberedelse. Alla med nybörjare träbearbetning kunskaper och lite tid och nyfikenhet kan bygga en enkel bikupa från skrot trä som är hållbar och "gröna". Följande mått är inriktade mot binas naturliga metoder för produktion av honung och är lämpliga för nybörjare biodlaren

Du behöver:.
20 vätska oz
.  rå linolja.
1 oz.
 bivax.
Kastrull.
30 fot
 av virke, 17 med 1 u00BC med u00BE inches.
Saw.
Måttband.
Penna.
1 kartong, 25 av 11 inches.
Clamp.
Vattentät lim.
4 skivor, 36 med 3 inches.
2 skivor, 12 av 36 inches.
2 brädor, 12 av 18 inches.
12, 2 u00BD tums rostfria träskruvar.
Skruvmejsel.
Drill.
Rostfritt stålnät med 8 till 10 hål per tum.
8, 2 tums galvaniserade skruvar med muttrar och brickor.
Kanalplast.


1.
Väderbeständig skogen. Blanda linolja och bivax i en kastrull på medelvärme. Ansök till skogen medan fortfarande varm och se till att belägga hela utsidan. Låt det torka över natten.
2.
Konstruera toppen barer. Den översta barer är där bina kommer att bygga sina kammar. De är individuellt löstagbara och kräver inga tunga lyft eller avfall. De övre skenorna ska mäta 1 u00BC bred, 17 inches lång och u00BE tum tjock. Du kommer att behöva 20 topp barer. På undersidan av varje översta fältet, skär ett 1 /8 tum spår. Fyll denna groove med bivax och låt härdning.
3.
Bygg efterföljare styrelser. Dessa trapezoid-formade skivor gör att du kan styra bin i din bikupa. Efterföljaren Styrelsen är ansluten till en början bar och fungerar som en barriär. Använda de 25 med 11 ombord, mäta och markera två ställen längs den övre kanten, 7 1 /2 inches och 15 inches. Dra en linje från topp till botten från 7 1 /2 tum märke. Mät och märk 2 1 /2 inches ut från vardera sidan av linjen du bara drog, men från den nedre kanten. Med hjälp av en rak, rita en linje som förbinder de två nedersta varumärkena uppåt i en vinkel på 15 tum märket längs den övre kanten och till styrelsens hörn. Konstruera två och klippa ut dem. Applicera lim för att den övre kanten, bifoga en övre fältet till var och klämma över natten för torkning.
4.
Montera benen. Benen ska vara 3 inches bred och 2 inches tjock, men längd bör anpassas till en bekväm arbetshöjd för de viktigaste biodlaren. Tillsätt 2 inches till bekväm arbetshöjd för att bestämma längden på benen. Skär timmer detta, så du har fyra identiska ben.
5.
Förbered bikupa kroppen genom att ta dina två efterföljare nämnder och placera dem översta fältet nedåt 24 inches isär på en plan arbetsyta yta. Ta två 12-av-36-tums skivor för användning som sidopanelerna och lägg dem på efterföljare styrelserna så att de vilar mot det översta fältet och överhäng är lika på båda sidor. Ta 12-av-18-tums skivor och placera dem i ändarna, centrering dem. Använd ett tungt föremål för att säkra dem på plats. Rita linjer på slutet styrelser, på den sida som vetter mot bikupa, där ändarna och styrelser sida träffas på utsidan och insidan. Ta bort sidobrädor.
6.
Gör tre jämnt fördelade markerar insidan av linjer på varje sida av "V. "Gör detta på båda ändar styrelser så finns det sex märken på varje bräda. Märkningen kommer att vara där skruvarna går, så det är inte helt viktigt i deras exakta läge, bara viktigt att de är centrerade i raderna. Borra hål på dessa varumärkena. Fäst ändarna på sidorna med skruvar.
7.
Åtgärd 5 inches in från övre änden av ändstycket. Dra en linje från detta märke till det nedre vänstra hörnet. Hämta ditt ben bitar. Placera ena benet så att dess yttre kant vilar på denna linje. Borra ett hål i benet centrerad 3 inches från toppen och en annan vid 10 inches. Upprepa för alla fyra benen. Dessa hål ska borras i både benen och ändstycken på samma gång. Skär topparna av benen så att de är parallella till toppen av kanten styrelsen.
8.
Skär maska för att passa botten av kupan. Fäst den med försänkta stiften.
9.
Borra tre, radavstånd 1-tums diameter hål ca 3 inches isär i nedre mitten av bikupor kroppen att fungera som ingång hål för bin.
10.
Bolt benen på plats. Placera alla de övre skenorna på plats och täck med korrugerad plast.

tips och varningar


  • Använd rakfibrigt, väl lagrat furu för timmer.
    
    Copyright © 2011 give2all.org