välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar området en funktion

Postad av : Ulf Friberg

En funktion avser variablerna genom att använda det av en oberoende variabel som ett slags "input" och returnera ett enstaka värde för den beroende variabeln, eller "output". Genom sin definition, returnerar en funktion bara en utgång värde per ingång värde. Till exempel, när x=3 funktionen f (x)=3x en bara returnerar värdet 10. Alla de värden som den oberoende variabeln x kan anta kallas för "domän" av funktionen. Till exempel för f (x)=3x +1, kan x ta alla reella tal. Men funktionen g (x)=1 /x inte innehåller x=0 i sin domän, eftersom du kan inte dela med noll.

Du behöver:
modell eller diagram i plexus brachialis
. Och prover förberedd för dissekering.


1.
Kontrollera funktionen för när nämnare är noll. Eftersom du inte kan dela med siffran noll, kan funktionen inte ta sådana "input" värden och returnera ett enda meningsfullt "output" värde.

Till exempel f (x)=5x /(1-x) har noll i nämnaren när 1-x=0, dvs när x=1. I detta fall området för f (x) är alla reella tal förutom noll.
2.
Kontrollera funktion för när kvadratrötter är negativa.

till exempel f (x)=u221A (1-x) har negativ under kvadratrotstecknet när 1-x <0, dvs när 1 3.
Kontrollera funktion för när argument av logaritmerna är lika med eller mindre än 0.

till exempel f (x)=log (1-x) har det problemet med 1-x u2264 0, dvs när 1 u2264 x. I detta fall området för f (x) är "alla reella tal mindre än 1. "
4.
Kontrollera funktionen för trigonometriska argument som måste vara inom ett visst intervall.

till exempel f (x)=arcsin x är detsamma som att säga sin (f (x))=x. Eftersom sinus returnerar endast värden från -1 till 1, då x kan ha värden endast från -1 till 1. Området för f (x) är alltså från -1 till 1 bara.

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar Polaris från Karlavagnen
    
    Copyright © 2011 give2all.org