välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man berättar en kvinnlig eldfluga bortsett från en manlig firefly

Postad av : P-O Lennartsson

Det är en vanlig myt att endast manliga eldflugor lyser upp för att locka honor. Ja, de lyser upp, men honor ljus också upp som svar. En varm sommarkväll kan din bakgård omvandlas till ett laserljus show av manliga och kvinnliga eldflugor det är faktiskt en sofistikerad parning ritual. Bortsett från det sätt de blixten, det finns också skillnader i manliga och kvinnliga eldfluga anatomi. Om du betalar nära uppmärksamhet till placeringen och frekvens blinkar eller skillnader i bakkroppen, kan du separera hanar från honor.
1.
Se upp mot himlen på manliga eldflugor. Enligt University of Kansas forskaren Marc A. Branham, manliga eldflugor flyger genom luften, blinkande deras lyktor att locka kvinnliga feireflies. Fireflies med det snyggaste, snabbaste flash mönster ha störst chans att hitta en partner.
2.
Titta på marken för kvinnliga eldflugor. Honorna flyger lågt och vila på marken eller på gräset. De väntar på en manlig Firefly vars flash mönster som de finner attraktiva, och de bara blinkar tillbaka till signal de är intresserade av parning.
3.
Observera flash mönster. Man eldflugor blixt ofta, i hopp om att attrahera en partner. Kvinna eldflugor kan inte ens blinka alls. De kan vänta i gräset för långa spännvidder tid utan att blinka tills de hittar en acceptabel mate. De signalerar ofta de parar sig med en blixt, men ivriga honor kan flash en rad gånger i snabb följd från sin plats på marken. Uppmärksamma flera blinkar i ett rörligt mönster som kommer från män och blinkar från samma stillastående position som kvinnlig.
4.
Undersök insektens buken. Enligt naturforskare Terry Lynch, lyktan eller område som lyser upp är mindre på kvinnor. Hanen lanternor är stora och obehindrat, medan honan lyktor är mindre och flankeras på vissna sidan av skyddande lager som löst liknar fjäll eller rustning. Om ni tittar noga, märker du manlig eldflugor har en utskjutande genital, medan honorna har en gadd syfte för att få det manliga könsorganet.

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar ett bi bo
    
    Copyright © 2011 give2all.org