välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man dra av objektglas

Postad av : Camilla Näslund

De tidigaste bilderna vi har av celler och mikroorganismer teckningar av vetenskapsmän som Leeuwenhoek titta genom ett mikroskop och skissa vad de såg. Även fotografering har gjort bildbehandling lättare, många forskare idag fortfarande beroende av sin ritning färdigheter för att fånga de grundläggande bilderna de ser när man tittar genom ett mikroskop. Eftersom mikroskop observationer betraktas data, är målet att se på sidan precis vad du ser i mikroskopet. Med lite övning och tålamod, kan du fånga exakt vad du ser i mikroskopet.

Du behöver:
vitbok
. Penna.
Eraser.
Pen (tillval).
Mikroskop med objektglas.

skissa Basics


1.
Hjälp av en penna, rita en cirkel största du kan ha ett utrymme begränsningar. Om utrymmet inte är begränsat, bör nybörjare att använda minst hälften av en 8 1/2- av 11-tums sida att lära sig tekniken.
2.
Lätt dra schackrutig på cirkeln för att dela upp utrymmet i fyra kvarter.
3.
Börja med största form i synfältet. Tittar genom mikroskop, mentalt dela upp området i fyra kvadranter, precis som den stora cirkeln. Bestäm var den stora form räknas dessa fyra avsnitt.
4.
Lätt skiss en amorf form med en penna var kanterna på posten. Kontrollera dina proportioner. Titta genom mikroskopet, sedan på din form för att få konturerna så korrekta som möjligt.
5.
Gör samma sak för de andra formerna i synfältet, som börjar med den näst största och så vidare. Lätt skiss varje form, med hjälp av tidigare former och mental crosshatches för att fastställa rätt proportioner. Kontrollera var och en, först genom att titta i mikroskop sedan på ritningen, flera gånger innan nästa formen.
6.
När alla de allmänna riktlinjerna är klara, titta genom mikroskopet igen . Kontrollera att förhållandet mellan andelen en form till en annan bevaras. Kontrollera att tomrummet i synfältet är också i ritningen.
7.
Gå vidare till interna former inom redan beskrivits former. Vid behov ritas ljus crosshatches genom den största former som du har beskrivit som hjälper dig. Skiss interna former, ständigt kontrollera din proportioner som förut. Upprepa för alla synliga former i synfältet.

Färdigställa och Perfect din ritning


1.
Du bör ha en lätt dras cirkel fylld med amorfa former fyllda med amorfa former. Omvandla dessa platshållare former i vad du faktiskt ser. Titta genom mikroskop och imiterar krökning av den faktiska former. Börja med de enklaste form. Radera onödiga rader och lägga till nya tills du är nöjd.
2.
När du har en lätt skiss av vad du ser i mikroskopet, gå tillbaka och byta lätt skissade linjer med mörka, tyngre. Kolla bilden igen i mikroskop för anmärkningsvärd texturer eller mönster i konturerna. Om du använder en penna är tillåtet, nu är det dags att börja använda den. Komplett alla större form konturer innan du går tillbaka och slutföra inre former på samma sätt.
3.
Lägg eventuella kvarvarande små strukturer har ännu inte lagts. Lägg textur och djup att rita med penna skuggning, virvlar, linjer, etc. som tiden tillåter. I varje steg, kontrollera ditt arbete genom mikroskopet tills ritningen är tillfredsställande liknar det du ser.

Tips och varningar


  • Använda färgpennor kan ge dina skisser mer djup och intresse. När du har bemästrat stegen här, överväga att ta dem. Gå inte över bord, men lägga till små detaljer av färg till din slutliga penna ritning.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar densiteten av en vätska
    
    Copyright © 2011 give2all.org