välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solenergi ugn

Postad av : Annika Hultén

Solugnar använda värmen från solen att laga mat. Detta solugn kan byggas på bara några minuter med hjälp av en pizza box och vardagliga objekt hittades runt huset eller i en lokal livsmedelsbutik. Ugnen kan få över 200 grader-varmt nog för att säkert laga mest mat och värma vatten till matlagning

Du behöver:.
Aluminiumfolie
. Svart konstruktion papper.
Lim.
Maskeringstejp.
Pizzakartongen.
Plastfolie.
String.
Sax.
Marker.


1.
Använd en markör för att rita en fyrkant på ovansidan av din pizza box. Lämna en 1-tums ram runt kanten av torget som du ritar.
2.
Klipp längs tre sidor av torget drog med din markör och lämna en sida intakt. Det rekommenderas att lämna den sida som är närmast baksidan av boxen oklippta för enklast möjliga drift av solens ugnen.
3.
Vik ett veck i de återstående oklippt sida ruta så att den skapar en flik som fortfarande är ansluten till boxen. Denna flik kommer att fungera som en reflektor och kommer att återspegla värmen från solen på maten som du kommer att laga mat i din sol ugnen.
4.
Anslut en sträng till toppen av fliken med maskeringstejp.
5.
Dra i snöret mot botten av din pizza rutan så att reflektorn luckan öppnas för att bästa möjliga förutsättningar för att kunna reflektera solljus.
6.
Tape strängen till baksidan av pizza rutan så att luckan förblir öppna.

7.
Line botten av pizza box med svart konstruktion papper med hjälp av lim. Detta svart papper kommer att hjälpa till att absorbera värme och skapa en högre temperatur inuti solugn för matlagning.
8.
Använd lim för att fästa aluminiumfolie på sidan av rutan och botten av lock och spred ut alla rynkor i aluminiumfolie. Den aluminiumfolie reflekterar ljus och värme och kommer att göra en effektivare solugn.
9.
Fäst plastfolie över cut-out öppning maskeringstejp. Se till att inte täcka kanterna på pizzakartongen lock med maskeringstejp eller plastfolie. Den pizzakartongen bör fortfarande kunna öppnas så att mat kan placeras inuti. Den plastfolie som placeras över utskuren öppning låter ljuset komma in i ugnen men kommer inte att leda bort värmen fly. Detta är också känd som växthuseffekten.
10.
Öppna pizzakartongen och placera maten inne för matlagning.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan bota en buffel skalle
    
    Copyright © 2011 give2all.org