välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar Polaris från Karlavagnen

Postad av : Jan-Olof Stoor

Polaris är namnet på en stjärna mycket mer brukar kallas North Star. Polaris ligger mindre än en grad från den himmelska nordpolen, en tänkt punkt rakt ovanför jordens egen Nordpolen. Polaris är inte särskilt ljusa, i motsats till vad många kanske tror, så att hitta det i himlen inte är en säker sak, även om mot norr. Det är dock möjligt att använda en konstellation nära Polaris, och en som du lätt känner igen för att lokalisera denna ledstjärna för den norra himlen

Du behöver:.
Modell eller diagram av plexus brachialis.
Och prover förberedd för dissekering.


1.
Hitta Karlavagnen i norra himlen. Detta är inte en konstellation i sig själv utan snarare en del av en mycket större stjärna gruppering som kallas Ursa Major, Big Bear. Leta i sju ljusstarka stjärnor som verkar vara av samma ljusstyrka som bildar mönstret av en slev. Tre stjärnor bildar Karlavagnen handtag och fyra stjärnor bildar konturerna av den Karlavagnen skål.
2.
Leta senaste två stjärnor i slutet av skålen av Karlavagnen. Dessa är de två stjärnorna känd som "pekare", eftersom du kommer att utnyttja dem att visa vägen till Polaris. Polaris är alldeles i slutet av handtaget på "Lilla Karlavagnen", som officiellt kallas Ursa Minor, Lilla Björnen. Men de övriga sex stjärnorna i Lilla Karlavagnen är ganska svag och kräver en klar natt för dig att se dem. Koncentrera dina ansträngningar på Polaris för tillfället.
3.
Spåra en rät linje från botten och uppåt pekaren stjärna genom den övre. Fortsätt linjen utåt och bort från de två pekaren stjärnor för ungefär tre gånger avståndet din utsträckta näve verkar täcka när himlen är i bakgrunden. Detta tar dig till en stjärna som har ungefär samma ljusstyrka som de flesta av dem i Karlavagnen. Detta är Polaris, North Star.
4.
Märke till hur under kvällen Polaris verkar inte röra sig, trots att Karlavagnen gör. Detta beror på jordens rotation. När din position förändringar i förhållande till den fasta stjärnorna på himlen, stjärnorna verkar röra sig på himlen, med undantag för Polaris, som är "förankrad" vid den punkt över Nordpolen. Karlavagnen kommer att flytta motsols runt Polaris som kvällen fortskrider. Venture utanför med tre timmars mellanrum och detta kommer att vara ganska uppenbar.

    Previous:nothing
    Next:vad är pollen lönsamhet?
    
    Copyright © 2011 give2all.org