välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar ett bi bo

Postad av : Jeanette Morales

Biodlare får ibland honungsbin för sina bikupor genom att fånga vilda kolonier som de hitta i naturen. Förr i tiden användes biodlare en enhet som kallas ett bi låda. De skulle samla bin från området sedan använda rutan för att släppa dem, en i taget, och följa dem så långt de kunde tills de nådde boet. Detta var en mycket lång och omständlig process. Idag kan vi tillämpa tekniken för att söka efter vilda bisamhällen, med hjälp av en enkel metod med satellitbilder från källor på nätet

Du behöver:.
3 kastruller av aluminium paj.
Rocks att fylla kastruller.
Socker vatten eller honung.
3 kartonger.
En satellit karta över området som söks.
Härskare.
Penna.


1.
Leta ett område som du tror kan innehålla vilda binas bon. En stor, öppet fält är en bra plats att börja din sökning. På datorn använda Google Maps eller liknande satellitbilder för att titta på flygfoto över området du söker. Skriv ut en kopia av kartan.
2.
Inrätta tre betesstationer på området genom att placera ett aluminium paj Formen fylld med stenar på en pappkartong. Häll socker vatten eller honung i pie pan runt klipporna.
3.
Upprepa detta vid 50 till 100 meter mellanrum två gånger längs en rak linje på området.

4.
Börja fånga honungsbin i området med hjälp av en glasburk. Släpp bin vid varje betesstationer. Bina kommer att snabbt fylla på socker vatten eller honung, sedan flyga i en rak linje tillbaka till kolonien. De kommer också att börja ta med sina vänner biet tillbaka för mer.
5.
Observera bin. Ta del av den riktning de flyger från varje bete station. Detta är biet linjen.
6.
Dra en rak linje på kartan, med hjälp av linjal och penna, från de platser bete stationen längs varje bi linje från betet stationer. Detta gör att du kan triangulera den ungefärliga platsen för kolonin. Kolonin är sannolikt där linjerna korsar varandra.
7.
Använd kartan för att söka i området till fots. Leta efter lokala binas aktivitet, i synnerhet bin som återvänder från betet stationer. Detta kommer att hjälpa dig att lokalisera platsen för kolonin.

tips och varningar


  • Wild honungsbin kan vara aggressiv. I synnerhet har vissa delar av landet varit invaderat av Africanized bin som kan vara mycket farliga om störd. Om du är osäker på vilken typ av honungsbin du sysslar med, försök inte samla på dem. Även erfarna biodlare undvika uttag av honungsbin där Africanized bin bosatta.
    Previous:nothing
    Next:diy kretskort
    
    Copyright © 2011 give2all.org