välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man memorera vägen av plexus brachialis

Postad av : Jeanette Morales

Plexus brachialis består av nervtrådar mellan C5 och T1. Att lära sig vägen för var och en av dessa nerver kan vara svårt, men ett enkelt knep gör det mycket lättare

Du behöver:.
Modell eller diagram av plexus brachialis
. Och prover förberedd för dissekering.


1.
Du kan minnas ordningen på de delar av plexus brachialis med mnemonic "Läs Damn Cadaver Book. " ( Rötter, Koffertar, huvudgrupper, sladdar, grenar. )
2.
fem rötter är de främre Rami av spinal nerver. Med andra ord, de fem rötter är de nerver från C5, C6, C7, C8 och T1.
3.
C5 och C6 sedan kombinera i Superior Trunk. C7 fortsätter som Mellanöstern Trunk, och C8 och T1 kombinera som Inferior Trunk.
4.
Var och en av de tre stammarna sedan delar sig i en främre och en Posterior Division. Så nu har vi sex sektioner:. . Anterior Superior, främre Mellanöstern, främre underlägsen, posterior superior, Posterior Mellanöstern, och posteriora Inferior
5
divisionerna sedan rekombineras att bilda tre Linor . De tre bakre Divisionerna utgör den bakre sladden. Den främre överlägsen och främre mitten Divisionerna utgör den Lateral Cord och främre sämre bildar Medial Cord.
6.
Nu, för grenar. De flesta av grenarna kommer från Linor, men det finns fyra som inte gör det. En mnemonic att minnas dessa fyra nerver är: Hundar några låtar. Som står för Dorsal Scapular, Long bröstkorg, subclavia, och Suprascapular. Den dorsala Scapular nerv kommer från C5 Root. The Long Thoracic nerv kommer från C5 C6 och C7 rötter. Den subclavia nerv och Suprascapular nerver kommer från Superior Trunk.
7.
Resten av grenarna kommer från sladdar. Att minnas dem, kom ihåg "lml, ULTAR, M4U. " De stämmer med Lateral, posteriort, och medial sladdar.
8.
Så är det Lateral Cord lml. Det är den laterala bröstmuskeln nerv, musculocutaneous nerv, och lateral gren av medianusnerven.
9.
Posterior Cord är ULTAR. Det är den övre Subscapular nerv, Nedre Subscapular nerv, den Thoracodorsal nerv, den Axillär Nerve, och nervus radialis.
10.
Medial Cord är M4U. Det är den mediala bröstmuskeln nerv, den mediala rot medianusnerven, den mediala brachial kutana nerver, den mediala ven i underarmen kutana nerver och ulnarisnerven.

Tips och varningar


  • Det underlättar om du kan rita den schematiska. Ritning det hjälper dig att komma ihåg arrangemanget.
  • Använd mnemonics, eller göra en som du kan minnas.
  • Glöm inte de fyra grenar som kommer från rötterna och stammar.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar området en funktion
    
    Copyright © 2011 give2all.org