välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

legering vs föreningar

Postad av : Ulf Friberg

Legeringar har spelat en viktig roll i utvecklingen av mänskliga civilisationen. Vi har även namngivna perioder av människans historia, till exempel bronsåldern, efter större legering utvecklingen. Legering utveckling har lett till successiva ökningar av teknisk innovation som fortsätter idag. Dessa framsteg inom metallurgin har korrelerade väl med utvecklingen av nya substanser

Du behöver:. .
Dödläge distanser med skruv
Nylon brickor.
Skruvmejsel.
Borra med 1/4-tums lite.
Epoxi eller annat bindemedel (tillval).

Compounds

En förening är ett ämne i vilka element som är kemiskt bundet. Substansen har kemiska och fysikaliska egenskaper skiljer sig från de delar som det består av. En viktig del av föreningar är att deras beståndsdelar inte kan skiljas åt genom fysiska medel.

Exempel på föreningar

Vatten är en gemensam förening. Andra föreningar inkluderar metan, DNA, propan och väteperoxid.

Blandningar

I en blandning, är de kemikalier som inte är kemiskt kombinerade och kan separeras isär genom fysikaliska processer kopplade till skillnaderna i deras individuella egenskaper. Till exempel vatten är en ren förening, men havsvatten är en blandning av vatten och andra kemikalier. Avdunstning kan separera ut vatten från andra kemiska ämnen i havsvatten.

Alloys

Alloys är lösningar (en typ av blandning) av en metall med andra ämnen. Den tillsatta ämnen kan vara metaller eller icke-metaller. Den typ och mängd av ämnet la kan påverka en legering egenskaper. Komponenterna i en legering kan skiljas åt genom sina fysiska egenskaper och är en viktig aspekt av återvinning av många legeringar.

Exempel på Alloys

Ett exempel på en legering är stål, en blandning av järn och kol. Stål är mycket starkare än järn. Tillägget av krom till stål-resultat i rostfritt stål, vilket ökar stålets korrosionsbeständighet.

    Previous:nothing
    Next:Hur fungerar en univolt barlast?
    
    Copyright © 2011 give2all.org