välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lövträd blad identifiering

Postad av : Annika Hultén

Ett lövträd är i allmänhet ett träd eller buske med brett, ofta lövfällande, löv. Mer tekniskt, kan hårda träslag definieras som tvåhjärtbladiga, eller dicots för korta. Deras blad kan ta sig olika former. Oavsett form, ett löv stam eller så kallade bladskaft fäster löv sig vid kvisten

Enkel Leaf

Många lövträd har så kallade enkla blad. Detta innebär att bladet är en obruten yta i stället för att dela eller delas.

Ovala

Enkel blad kan ovala, vilket innebär att de är mer eller mindre oval i formen.

Deltoid

En annan bladform kallas deltamuskeln. Deltoidmuskeln bladen är formade som ett delta eller pyramid. Ett exempel på ett lövträd med detta blad typ är den grå björk.

Compound Blad

Några hårda bladen är inte enkelt men förening. I sammansatta blad, är den övergripande löv uppdelad i avsnitt som kallas flygblad. Ett exempel på en lövträ med detta blad typen är shagbark hickory.

Twice-Compound

Det finns hårda träslag har sina sammansatta blad delas två gånger. I dessa är de flygblad delas igen i under-foldrar. Bladstjälken eller bladskaft bifogas Woody kvisten gör det lätt att skilja hela blad jämfört med flygblad och sub-broschyrer.

Thrice-Compound

Det finns även vissa lövträd i vilken bladen "sub-foldrar delas ännu en gång. Dessa kallas tre gånger sammansatta blad. Ett exempel är Hercules klubben.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar meter från latitud
    
    Copyright © 2011 give2all.org