välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturvetenskapliga projekt på MJÖLMASK

Postad av : Magnus Ekblad

mjölmask äta upp gemensamma mjöl, såsom majsmjöl och havregryn. Av denna anledning de angripit ofta hem skåp. De är faktiskt skalbaggslarver och är oftast gul-brun till mörkbrun. Studier av mjölmask ge möjlighet för studenter att få kunskap om vad stöder tillväxten av insekter, vad insekter gå igenom hela metamorfoser, och vilka villkor påverkar MJÖLMASK liv.

Diet

Eleverna kan undersöka vilken mat främjar tillväxten av mjölmask från larvstadiet till skalbagge scenen snabbast. Detta kommer att möjliggöra för eleverna att utveckla en förståelse för vad livsmedel mjölmask dras till mest i hemmet. Mjölmask för projektet kan köpas från lokala sällskapsdjur leverans butiker. Olika behållare av mjöl produkter, bland annat majsmjöl, havregryn, kli och mjöl bör ges till studenterna, med äpple eller klyftpotatis införas i behållarna. När mjölmask läggs till varje container, kan eleverna följa då mjölmask dagligen och upptäck hur snart larverna utvecklas till skalbaggar.

Metamorphosis

ägg, larv, puppa och vuxen steg krävs för en insekt att gå igenom en fullständig metamorfos. Mjölmask är en insekt som förvandlar igenom alla dessa steg och ger studenterna möjlighet att bevittna metamorfos i klassrummet. Lärare och studenter ska arbeta tillsammans för att forskning och skapa en hälsosam livsmiljö för mjölmask i en behållare som gör att eleverna lätt för observation, till exempel ett akvarium. Genom detta projekt studenterna kan göra anteckningar om MJÖLMASK dagliga vanor, vad som påverkar deras liv funktioner, då de framsteg genom olika stadier av metamorfos, och de livsmedel som verkar för att stödja deras utveckling mest.

Ljus eller Mörk

En enkel vetenskap projekt med mjölmask är att eleverna skall undersöka om mjölmask föredrar ljus eller mörka miljöer. Projektet kan vara så komplicerat som att konstruera en tub av kartong med ljus och mörk slut eller så enkelt som lysande en ficklampa på en MJÖLMASK och sedan observera vad MJÖLMASK gör. För rör byggandet en kartong pappershandduk röret kan användas, med stora fönster skär ut i ena hälften av det. Fönstren kan täckas med plast rap för visning. Mjölmask kan skjutas in i röret genom den öppna änden av den mörka delen av röret, och sedan skall slutet är täckt liksom med plastfolie. Detta gör att studenter kan visa mjölmask i båda delarna av röret.

    Previous:nothing
    Next:densitet kontra viskositet
    
    Copyright © 2011 give2all.org