välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

saker som använder elektromagneter

Postad av : Stefan Svensson

Du behöver:
modell eller diagram i plexus brachialis
. Och prover förberedd för dissekering.

En elektromagnet är i huvudsak en magnet som drivs av en elektrisk ström. Enligt Jefferson Lab, är elektromagneter i allmänhet genom att linda tråd runt en metall kärna av järn, men nickel och kobolt kommer också att fungera. Den nuvarande passerar genom rullar av tråd ger ett magnetfält som orsakar en anpassning av atomer inom metall kärna. Denna atom anpassning ökar, upp till det totala antalet atomer, som ökar strömmen och genererar en mer potent magnetfält. Elektromagneter används i många produkter och instrument.

Elektromagnet Kranar

En sak som använder en elektromagnet är en elektromagnet kran. Junkyards kommer att sysselsätta extremt kraftfull elektromagnet kranar för att flytta fordon. Skola-för-champions. com rapporter som kran-typ elektromagneter också hitta användning i andra typer av tung industri för att flytta stora eller tunga laster av stål eller järn.

Transformers

En annan punkt som använder elektromagneter är en transformator. Transformatorer används för att konvertera växelström spänningar från högre nivåer till lägre nivåer eller vice versa. Coolmagnetman. com rapporter om att denna sker genom att para ihop till elektromagneter med olika antal varv (antal gånger en tråd är lindade kring en kärna).

TV

katodstrålerör eller tv CRT använder också elektromagneter för att kontroll rörelse elektronstrålen i röret. Elektronstrålen rör sig över hela baksidan av skärmen och orsakar fosforpunkter att glöda, som genererar bilden. De elektromagneter placeras runt röret för att kontrollera hur balken rör sig från sida till sida och uppifrån och ned.

Högtalare

Högtalarna finns i tv-apparater, knutna till stereoanläggningar eller i en bil alla använder elektromagneter för att generera ljud. Schoolforchampions. com Parlamentet konstaterar att nuvarande rör sig genom elektromagneten, genererar det vibrationer som flyttar högtalarkonen. Om vibrationerna är korrekt inställd på rätt frekvens, kommer resultatet att bli hörbart ljud, t. ex. instrument spelar eller sjunger. Detta kan också producera statiska Om signalerna enheten får är oklart.

Ljudband

Ljudband, men dock inte i onåd som digital inspelning förskott, även anställa elektromagneter. Den fysiska band, enligt schoolforchampions. com har ett lager av järn partiklar. När bandet utsätts för ett elektromagnetiskt fält, partiklar järnet blir debiteras. Om signalen varierar över tiden, t. ex. när en person talar i mikrofon, varierar det elektromagnetiska fältet detta och järnpartiklar debiteras olika sätt. Det varierande avgifter kan sedan tolkas och översättas till hörbara ljud.

    
    Copyright © 2011 give2all.org