välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

symptom på skunk rabies

Postad av : Annika Hultén

Du behöver:
modell eller diagram i plexus brachialis
. Och prover förberedd för dissekering.

olika varianter av rabiesvirus kan drabba skunkar i Nordamerika, varpå en rad symtom som så småningom leder till djurens död. Den rabiesvirus påverkar nervsystemet hos det djur, skunkar ingår, eftersom det gör sig i tid till hjärnan. Rabies typiskt får tillgång till en skunk när en annan rabiat djurbett det, eftersom viruset finns i saliv och kommer in genom såret. Symptomen av rabies i skunkar är inte slutgiltig, men de flesta skunkar uppvisar vissa tecken som sjukdomen tar sin tribut.

Mad Dog Syndrome

Termen "galen hund syndrom" beskriver ett djur ändrar sitt beteende dramatiskt som rabies sätter in, och trots namnet, det gäller alla djur med rabies. En skunk kan ha vidgade pupiller och vara väldigt irriterad. Det kommer inte att tveka att attackera någon eller något, att använda sina tänder och klor. Rabid skunkar har ingen rädsla för andra djur eller människor. De kommer ofta gå efter husdjur, särskilt i stadsmiljö, enligt Merck Veterinary Manual hemsida. Oljud kommer att förvärra skunk, och många skunkar äter eller försöka tugga föremål som pinnar, gräs och stenar när de är i detta tillstånd.

Ut I Dayight

En av de mest kontrollampa rabies symtom hos en skunk kommer att sitt atypiska beteende, som normalt nattdjur kommer vara ute i dagsljus. Någon som ser en skunk ambling runt i dagsljus bör automatiskt fruktar det värsta, eftersom skunk är en blyg och tillbakadragen varelse som foderväxter för mat i skydd av mörkret. Även om skunk kanske inte visar symtom som aggressivitet, det faktum att den är väl synlig på dagtid, och gör inga försök att dölja sig poäng för att rabies oftast är den skyldige.

Förlamning

När rabies som satsar på dess paralytisk fasen kommer en skunk börjar förlora sin samordning. Detta tillstånd, som kallas ataxi, kommer att leda till skunk gungande fram och tillbaka som det går eller snubblar ofta. Det klassiska tecknet på rabies som flesta förknippar med sjukdomen inträffar som skunk dreglar, som orsakas av förlust av kontroll och den förlamning av musklerna i käken och halsen. Under denna tid kommer skunk förmodligen ha förlorat sin onda natur, handlingsförlamning kommer stegvis övervinna de djur som viruset sprider sig till sin hjärna, och det kommer att falla i koma med döden snart att följa.

    Previous:nothing
    Next:definition av kemisk kinetik
    
    Copyright © 2011 give2all.org