välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av augmented reality

Postad av : Magnus Ekblad

Du behöver:
stjärnkartor
. Ficklampa.

Förstärkt verklighet kännetecknas av införlivandet av konstgjorda eller virtuella element i den fysiska världen, i realtid. Enligt universitetet i North Carolina, till skillnad från virtuell verklighet, som ersätter den fysiska världen med en virtuell rendering, kompletterar augmented reality den fysiska världen och smälter ihop virtuella och verkliga föremål. Vanliga typer av augmented reality inkluderar projektion, erkännande, placering och disposition, som du kan observera, till exempel via TV, handdatorer och huvud-monterade displayer (som skyddsglasögon).

Projection

Den kanske vanligaste typen av förstärkt verklighet, använder projektion virtuella bildspråk för att förstärka det du ser live. TV-sportevenemang ofta använder denna typ av förstärkt verklighet, t. ex. i fotboll när linjen av gruff och yardage som behövs för en första down anges med virtuella, färgade band (de är faktiskt inte på planen). Enligt PersonalizeMedia. com, kan projektion också interaktiva. Vissa enheter kan spåra rörelser och ljud med en kamera och sedan svara. Virtuella eller projektion tangentbord, som du kan projicera på att nästan alla plan yta och användning, är exempel på augmented reality enheter som använder interaktiva projektion.

Erkännande

Erkännande är en typ av augmented reality som använder erkännandet av former , till ansikten eller annan fast objekt i världen tillhandahålla kompletterande virtuell information till dig i realtid under vardagliga situationer. Enligt arstechnica. com kunde en handhållen enhet som en smart telefon (med ordentlig programmering), använd erkännande för att läsa koder produkt bar och tillhandahålla relevant information såsom recensioner och priser eller för att läsa ansikten och sedan lägga upp länkar till en persons sociala Networking Profile (eller profiler).

Läge

Enligt PersonalizeMedia. com använder läge triangulering teknik, såsom GPS, för att omedelbart ge dig relevant riktad information. Till exempel, enligt arstechnica. com, kan du använda en smart telefon med GPS för att bestämma din position, och sedan har skärmen pilar-ovanpå en levande bild av vad som är framför dig-peka dig i riktning mot där du måste gå. Denna teknik kan också användas för att lokalisera närliggande kollektivtrafik stationer.

Outline

Disposition är en typ av "augmented reality" som enligt PersonalizeMedia. com går samman konturen av din kropp eller en del av din kropp med virtuella material, så att du kan plocka upp och i övrigt manipulera objekt som inte finns i verkligheten. Ett exempel på detta finns på en del museer och science centers i form av virtuella volleyboll. Även om du gå och stå på en riktig domstol, bollen projiceras på en vägg bakom dig, och du styr den med en översikt över dig själv, som också projiceras på väggen.

    Previous:nothing
    Next:östra lera sköldpadda livsmiljö
    
    Copyright © 2011 give2all.org