välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som finns i turmalin kristaller?

Postad av : Camilla Näslund

Turmalin är en halvädla ädelsten. Färgen på turmalin kristaller varierar från rosa till grönt till blått till svart och beror på mängden och typen av vissa inslag som ingår i kristallen. Ibland turmalin utsätts för människan bestrålning för att förbättra nyans

Vad är Turmalin?

Turmalin är ett komplext silikatmineral bildning, vanligen förekommande i kristallform, som huvudsakligen består av bor och aluminium men har också kalcium, magnesium, järn, kisel, fluor och ibland litium. Turmalin kristaller är tre sidor och har strimmor kör på längden.

Om areTourmaline Kristaller Hittade?

Turmalin bildas kristaller i vulkaniska bergarter som granit och metamorfa bergarter såsom marmor och skiffer. Kristaller är närvarande bryts i Brasilien, Afrika, Sri Lanka, Madagaskar, Afghanistan och Pakistan.

Typer av Turmalin

Den vanligaste typen av turmalin kristall är svart, eller schorl. Andra sorter är dravite (brun eller gul) och elbaite-vilket kan vara rosa eller röd (rubellite), blå (indicolite), grön (verdelite) samt tydliga (achroite).

Schorl eller svart turmalin Crystal

Schorl turmalin kristall är svart eftersom mineral struktur innehåller en större mängd av grundämnet järn än något annat grundämne.

Dravite

Dravite turmalin kristallerna är mörkt till ljust brun eller gul, eftersom de innehåller den största mängden av de element magnesium och natrium i sin struktur.

Elbaite

Mest pärla kvalitet turmaliner är färgvarianter av elbaite, uppkallad efter ön Elba. Alla elbaites, vare sig blå, grön, klar, röd, rosa eller rosa-gröna sorten kallas "vattenmelon" är rika på litium, natrium och aluminium. Rubellite är den mest eftertraktade av alla elbaite sorter.

    Previous:nothing
    Next:vikten av reläer i elkraftsystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org