välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

våglängd effekt på fotosyntesen

Postad av : Stefan Svensson

Fotosyntes använder koldioxid och skapar enkla sockerarter som driver en anläggning celler. Det är dock inte alla våglängder av ljus som används lika eller inte alls. Vilka våglängder absorberas och som återspeglas beror på pigment i cellen

Våglängd

Våglängden på en viss emission av ljus anses vara avståndet mellan en kulle eller tråg i vågform och nästa. De våglängder av synligt ljus varierar från 380 till 750 nanometer i avstånd från botten till botten.

Klorofyll

Cholorophyll en, ett pigment som finns i cellerna i de flesta fotosyntetiserande organismer, lätt absorberar ljus i violett till blått och rött orange till rött intervall. Lätt utanför denna våglängd inte lätt kan användas för att fotosyntes av klorofyll a.

Tillbehör Pigment

På grund av det begränsade antalet absorption av de mest dominerande pigment, klorofyll a, har växter och fotosyntetiserande mikrober också utvecklat en uppsättning tillbehör pigment för att absorbera ljus av olika färger.

Pigment Absorption

Medan vissa pigment överlappning i vad de absorberar, de flesta, som klorofyll a och karoten, absorbera mest olika intervall för att maximera de olika våglängder som kan absorberas. Solljus och rent vitt ljus innehåller alla färger.

Optimala intervallet

På grund av hur pigmenten i de flesta anläggningar överlappar varandra, det finns färger som är lättare absorberas än andra. Att arbeta inom ett optimalt färgskala, där den mest pigment kan absorbera mest ljus, ökar fotosyntetiska produktionen av anläggningen.

onormalt hög absorption

För mycket ljus på fotosyntetiska celler kan bleka blad på växter genom att förstöra pigment i cellerna, vilket gör dem oförmögna att absorbera ljuset effektivt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org