välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vikten av reläer i elkraftsystem

Postad av : Valon Istrefi

Nästan alla elektriska system använder reläer för kontroll och säkerhet. Utan dem skulle säker styrning av makt vara omöjligt, oavsett om det är ett litet system för personligt bruk eller en elektrisk anläggning för att driva en hel stad

Definition

Ett relä får en liten elektrisk signal för att driva en enhet som växlar andra, större elektriska kretsar. Ett relä kan växla bara en signal eller en mängd signaler, beroende på dess utformning och tillämpning.

Personlig säkerhet

Med hjälp av reläer, personer som arbetar runt högspänning behöver inte gå nära den farliga kretsar. De behöver bara använda en switch som driver ett relä, som gör det farliga arbetet.

Utrustning Säkerhet

Nätverk fungera snabbare än en person kan kasta en strömbrytare. Därför är elektrisk utrustning mindre känsliga för skador från överslag.

Flera Drift

Med hjälp av ett relä, kan en enda switch utföra flera funktioner samtidigt. En elektromagnet flyttar en mekanism som kan öppna och stänga flera kontakter samtidigt.

sekventiell drift

Den mekaniska delen av ett relä kan utformas så att den utför en operation innan tjänstgöring på en annan. Detta kan starta eller stoppa en operation innan du utför en annan.

    Previous:nothing
    Next:lätt hemmagjord uppfinningar
    
    Copyright © 2011 give2all.org