välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

beskrivning av en lupp

Postad av : Camilla Näslund

Ett mikroskop är ett vetenskapligt instrument som används för att förstora utseende ett litet föremål för närmare undersökning. Det finns ett antal olika mikroskop tillgå, inklusive lupp

Funktion

Med en stereo mikroskop, ser varje öga till ett separat okular utrustad med ett prisma. En glödlampa i botten av mikroskop projekt ljus genom provet och ett förstoringsglas-vilket återspeglas i prismat-vilket gör bilden större.

Effekter

Eftersom lupp använder två prismor istället för en, varje öga åsikter provet i mikroskopet självständigt. Detta gör att bilden har ett tredimensionellt utseende.

Använder

stereo mikroskop används ofta för laboratorie dissektioner och i operationssalen för att leda arbetet av kirurger utför operationen på en mycket liten eller känsligt område.

Historia

Cherubin d'Orleans uppfann den första lupp 1657. Utvecklad av American Optical Company, debuterade den moderna versionen av lupp 300 år senare 1957, enligt Nikon mikroskopi.

Typer

Vissa stereo mikroskop är monterade med små kameror som kan spela in något arbete utförs på ett område eller ett projekt bilden på en stor skärm. Stereo mikroskop tillverkas av ett antal företag, inklusive Leica, Zeiss, Olympus och Nikon.

    Previous:nothing
    Next:mynt silver vs sterling silver
    
    Copyright © 2011 give2all.org