välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

biodling råd

Postad av : Annika Hultén

Om det inte vore för biet, skulle det inte finnas någon honung eller bivax i världen. Bina producerar cirka 260 miljoner pounds av honung och ytterligare 5 miljoner pounds av bivax i USA ensam, men de är bara biprodukter och inte ens den viktigaste rollen de spelar. Binas verkliga värde för människor som pollinerare av kritisk livsmedelsgrödor som äpplen, limabönor, sparris, bovete, körsbär, vattenmelon, päron, gurkor, pumpor och många fler

Förberedelser

Det bästa steget till början biodling, antingen som en hobby eller med målet att tjäna pengar, är att lära dig allt du kan om det först. Höst och vinter är en bra tid att göra en tillfällig utbildning i ämnet. Nya bikuporna är normalt inleddes i början av våren, beroende på din geografiska läge, men April brukar fungera bra. Leta efter en lokal biodling förening att ansluta sig, vissa till och med har en biodling skola för nybörjare. Hitta lokala biodlare och plocka deras hjärnor. Hit biblioteket och läsa allt du kan. De alltid lika populära "Dummies"-serien har en titel för biodlare kallas "Biodling for Dummies".

Hive Storlek och utrustning

Två eller tre bikupor är en bra storlek för nybörjare. Mer än en rekommenderas eftersom din första säsong är en provkörning och du kan jämföra hur kuporna gör i termer av tillväxt och honung. Ett annat sätt att komma igång skulle vara att hjälpa en lokal biodlare, som är redan etablerade, för en säsong.

Följande är vad du behöver för att börja:

1. Hive med ramar (köpa eller bygga)
2. Veil, handskar, overaller (tillval)
3. Smoker, drottning extrudern, bikupa verktyg

Utrustning kan köpas ny från nationella återförsäljare eller från en lokal bee butik. Begagnad utrustning köpt från en lokal biodlare kan vara billigare, men se till att kolla upp det noga att bedöma dess skick och att se till att du inte skulle ge något sjukdomar till kupan.

Bin

Det enkla sättet att börja är att köpa en komplett bikupa med en etablerad koloni av bin från en lokal biodlare. Har det kontrollerats av ditt bigården inspektör för sjukdomar först. Alternativt kan du fånga och installera en svärm själv (kanske inte det bästa alternativet) eller köpa en 3-pund paket av bin med drottning från en sydlig bee producent att sätta i kuporna du ska köpa eller bygga.

    Previous:nothing
    Next:beskrivning av en lupp
    
    Copyright © 2011 give2all.org