välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bläckfisk fossila identifiering

Postad av : P-O Lennartsson

Bläckfisk är den grupp av djur som innehåller bläckfisk, bläckfisk, bläckfisk och Nautilus. Idag är de finns i alla världens hav. Fossil av deras förhistoriska anor är också utbrett

Ursprung

Bläckfisk datum till slutet av kambrium, som varade från 543. 000. 000 till 490. 000. 000 år sedan. De föregick primitiva fisk flera miljoner år. Det finns tre underklasser: den nautiloidea, den ammonoidea och coleoidea.

Nautiloidea

Detta är den äldsta underklass och den som utvecklats i den kambriska perioden. Tidiga exemplar hade konformade celler. Men som de utvecklades, började ringlade skal liknande de som finns på dagens nautilus ska visas.

Ammonoidea

ammonoidea dök från devontiden som började 417 miljoner år sedan till kritaperioden, som pågick i upp till 65 miljoner år sedan. Deras skal var lindad i form.

Coleoidea

coleoidea första gången i devontiden, och deras moderna släktingar ingår de välkända bläckfisk. Deras tankar var oftast raka och i vissa fall var inre tankskal, som de är i bläckfisk.

Fossila lämningar

Det är tanken som oftast återfinns som ett fossil. Den mjuka delar, huvudet, tentakler och näbben vanligtvis bryts ned efter döden. En art av coleoidea kallas beleminites, som liknade dagens bläckfisk, hade en kon-liknande vakt vid slutet av kroppen som ibland är fossil.

Sällsynta Bläckfiskfiske Fossil

I sällsynta fall intryck av mjuk-vävnad funktioner finns bevarade i avtryck fossiler. En Giant Squid bläckfisk fossila just nu i en tysk samling anses vara en av de mest kompletta. Det är till salu med ett utgångspris på mer än $ 17. 000.

    Previous:nothing
    Next:instruktioner för att göra en Windsock
    
    Copyright © 2011 give2all.org