välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika växtdelar och vad de gör

Postad av : Annika Hultén

Växter finns i alla former och storlekar. Vissa har färgglada kronblad, en del har ingenting annat än blad, såsom murgröna och ormbunkar. Förutom sin fotosyntes att alla blommor och växter gå igenom de alla har en anmärkningsvärd fungerande system, inklusive manliga och kvinnliga roller. Varje del av en anläggning har ett syfte, med början vid roten och flyter in i stammar och grenar

Delar av en blommande växt

Blommande växter består av fyra huvuddelar. Rotsystemet samlar vatten och mineraler. Stjälkarna bära vatten och mineraler till andra delar av anläggningen. Bladen göra mat och fånga solen strålar. Sist men inte minst, när den blommar, har du blomman där alla pollen och fröämnen lagras i kronbladen.

Hur dessa delar fungerar

Roten till blomma börjar under jord. Roten kan börja från en blomma frö eller en blomma glödlampa. När rötterna börjar växa och sprida ut under jorden, de innehåller små rothår som gör att den absorberar vatten. Stammen transporterar vattnet som också har det näringsämne av SAP i den. Funktionen av bladen är att gå igenom fotosyntes och transpiration process, som tar in koldioxid och ersätter förlusten av avdunstat vatten i bladen. Blomman i sig är reproduktion generatorn eftersom det är där pollinering, gödsling och grobarhet äga rum.

manliga och kvinnliga roller i en blommande växt

Även om du kan se en vacker solros eller en ros, det finns mer att en blomma än sina färgglada kronblad. Varje blomma består av manliga och kvinnliga roller. Ståndaren är den manliga delen som har en ståndare på sig att skapa pollen. Pistillen innehåller de kvinnliga rollerna av stigma, stil och äggstockarna. Det stigma är vad får pollen, stilen är vad pollen vinner färdas genom, och äggstocken husen outvecklade frön som de vänta tills processen av pollinering och befruktning inträffa.

delar av en Fern

Det finns alla sorters växter, några med blommor och några som växer utan. Ett särskilt är ormbunke. Det är fysiska delar är mycket annorlunda än för en blommande växt. En ormbunke består av en rhizom (en underjordisk rot stjälk), en rot som härrör från toppen av grundstammar, en stjälk + stam + öronen, Sori och fronds.

Fungerande system för en ormbunke

funktionen av en ormbunke stäv är att ge stöd till den växande blomman. Roten tjänar till att fälla och behålla fukt och näring. Bladen är den lummiga delen av ormbunke, som används för att producera socker. Det är lamina eller blad av ormbunke som går genom fotosyntes. Den + stam + är den del av en ormbunke där bladen eller fronds växa från, medan Sori funktion är att absorbera solljus för att göra mat. Sist men inte minst är den pinnae, detta är den del av ormbunksblad som sporer lagras.

    Previous:nothing
    Next:om Garmin GPS
    
    Copyright © 2011 give2all.org