välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varifrån kommer en ung planta sin mat ifrån?

Postad av : Stefan Svensson

Medan det kan vara svårt att tro, är den mesta maten en ung planta behöver för att få sin början förvaras inuti ett frö som den växte från. Tills anläggningen kan producera blad och göra sin egen mat, är det stöds helt på den energi som lagras i utsädet

energikälla

Medan frön tjäna flera olika roller för många växter --- vissa typer av frön konstrueras, till exempel att sprida växtens avkomma --- ett större syfte av alla frön är att ge den energi som ung planta behöver.

Kraftfullt paket

frön innehåller kemisk energi packad så hårt som moderplantan kan hantera. Nötter, som är rika och kan innehålla en överraskande antal kalorier för sin ringa storlek, är ett bra exempel på detta.

Mer energi än Plant

De flesta frön består nästan uteslutande av lagrad energi, med de unga Anläggningen tar endast en liten del. På grund av detta, frön är ofta den bästa delen av en anläggning för människor att äta.

Kompletterande Nutrition

Det första som de flesta växterna växer är en rot. Att ha en rot ger dem möjlighet att ta upp näring från jorden för att komplettera den lagrade energin i fröet.

Självmatning

Använda energi i utsädet, driver anläggningen mot ytan så att den kan sprida löv och absorbera solljus för att göra sin egen mat.

    Previous:nothing
    Next:vad är guldmalm?
    
    Copyright © 2011 give2all.org