välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en luft fungerar förskjutning pipett?

Postad av : Stefan Svensson

Pipettera Basics

En pipett är en anordning för mätning av mycket exakta mängder av en vätska för användning i kemi och andra områden av vetenskapen. Pipetter skapa ett vakuum för att dra en vätska upp till ett rör. När vätskan i röret, kan den flyttas och blandas med något annat genom att minska vakuum. Pipetter varierar från Pasteur pipetter som är stor, ganska felaktiga eyedroppers till extremt noggranna volymetriska pipetter utformat för att mäta ett enda specifikt mängd vätska. Luftcirkulation pipetter är justerbara och mycket exakt, men i allmänhet inte lika exakt som volymetriska pipetter.

Luftcirkulation Pipettera Construction

En luftcirkulation pipett har en justerbar kolv som kan ställas in på olika nivåer, beroende på hur mycket vätska kemisten vill plocka upp, och en enda tryckknapp som aktiverar kolven. Kolven är inrymt i ett smalt rör som liknar ett öga dropper, men är exakt kalibrerade för att mäta ett visst antal volymer. Olika luftcirkulation pipetter har olika lägsta och högsta kvantiteter. Ett lab har normalt flera olika sådana för att mäta olika mängder vätska.

Använda en luftcirkulation Pipettera

För det första ges kemisten kolven för hur mycket vätska hon vill plocka upp. Hon trycker sedan på knappen, vilket sänker kolv, som skjuter en mängd luft ur röret lika med mängden vätska i pipetten bör plocka upp. Till exempel, om kemisten vill plocka upp 18 ml vatten, kommer pipetten trycka 18 ml luft ut när kolven sänks. Hon sticker sedan toppen av pipetten i vätskan och trycker på knappen igen. När hon skjuter den en andra gång, flyttar pipetten tillbaka till sitt ursprungliga läge, plocka upp exakt den önskade mängd vätska. Apoteket flyttar sedan pipetten över till behållaren hon vill blanda vätska med och trycker på knappen en tredje gång, trycka tillbaka kolven ner och ladda ur vätskan. Många luftcirkulation pipetter har disponibel tips för att undvika kontaminering av en vätska med en annan.

    Previous:nothing
    Next:typer av dinosaurier
    
    Copyright © 2011 give2all.org