välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man sköter om eukalyptus växter

Postad av : Magnus Ekblad

Att ge adekvat vård för din eukalyptus anläggningen, måste du bestämma om du tänker behålla den i en kruka permanent, eller på marken. Om det är att gå på marken, plantera det när det är små och friska, annars om den har root-bundna innan, löper du risk att dvärgväxt dess tillväxt. Klimatet villkor för din anläggning (kruka eller marken) bör vara lämpliga för eukalyptus arter du har valt. Majoriteten av arterna trivs i kallt till varmt väder men efterfrågan solljus som i sitt hemland Australien.

Eucalyptus i en kastrull


1.
Se till att storleken på potten är stor nog för dina eukalyptus anläggning . Allmänna riktlinjer är: För växter från 6 till 10 inches tall, använda en 4-tums pott, för växter från 12 till 16 inches tall, använda en 1-liters gryta, för växter under 2 meter lång, använda en 2-liters gryta <. br>
2.
Vattna din eukalyptus anläggning som behövs för att hålla jorden fuktig. Detta är avgörande under de första stadierna av tillväxt.
3.
Ställ kannan där den kommer att få ljus, direkt ljus från solen. Anläggningen ska se kraftfull och frisk.
4.
Håll din anläggning i ett svalt växthus tillstånd under vintern och hösten. Flytta potten till en ljus och solig plats utanför under tidig vår och sommar. Vattna regelbundet under sommaren och minimera frekvens under vintern.

Eucalyptus på marken


1.
Se till att din eukalyptus anläggning är lämplig för platsen och klimat du har valt . Vissa eukalyptus arter är mer torktåliga än andra, och vissa kommer att växa starkare under vissa villkor.
2.
Se till att området där din eukalyptus är planterad ger tillräckligt utrymme och solljus det att växa tillräckligt. Helst ska anläggningen vara cirka 10 till 14 inches tall.
3.
Mulch marken runt din eukalyptus växt om klimatet gör jorden känsliga för uttorkning, frysning, eller att bli angripna med oönskade ogräs. Detta kommer att hålla jorden fuktig också, vilket är viktigt.
4.
Om din anläggning är utstakad, ta bort spel. Den hindrar tillväxt.
5.
Sätt ett stängsel runt din anläggning om den riskerar att skadas av djur i området.

Tips och Varningar


  • -Utsättning kan vara skadliga för eukalyptus. Det kommer så småningom att bli mycket starkare om du tillåter den att gunga och stå emot vinden på eget
  • -. Eucalyptus växter i allmänhet kan planteras ut under någon tid på året. Men om din väderförhållandena är extrema, väljer våren.
  • När du har planterat dina eukalyptus anläggning på marken, inte transplantationen det. Eucalyptus rötter, medan de är unga, är mycket mer känsliga för skador än andra träd.
    
    Copyright © 2011 give2all.org