välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur trefas värmeelement arbete?

Postad av : Camilla Näslund

Heaing Element Basics

Värmeelement finns med både enfas och trefas kraftkällor, men de mest kraftfulla värmeelementen är oftast baserade i trefassystem. Anledningen är i samband med hur elementet fungerar. Oavsett vilken typ av värmeelementet används, så länge det är elektrisk använder en elektrisk ström för att skapa värme i elementet. Det finns också gasdrivna värmeelement, men de verkar på lite olika parametrar, som inte påverkas på samma sätt av fas tre kraftsystem.

Typer av värmeelement

Elementen i sig är av metall ringar eller paneler som genererar värme genom sina elektriska motståndet egenskaper. När den elektriska ström passerar genom dem, stöter det naturliga motståndet i atomer av metall, och saktar ner, åstadkomma en stor del av sin energi till atomer. Eftersom elektronerna flödar in i metall, börjar atomerna avger en stor mängd som extra energi som värme. Denna värme används sedan för att värma vatten, luft eller andra material. De metaller som används för att göra värmeelement är mycket starka, eftersom de måste stå upprepade utbrott av el-och genererar stora mängder värme med att slå sig eller inte på något sätt. Stark metaller såsom volfram och molybden är vanliga, och många element har också keramiska beläggningar att skydda ytan metallen.

Dessa faktorer kan utformas som spolar, uppradade som vägar, eller ens sammanvävda med varandra i ett hållbart nät. Avancerad värmeelement har ett antal dator system som upptäcker den exakta temperaturen på elementet och de cykler av el som löper genom dem. Vissa system har även flera delar som är bytt ut för att hålla värmen konstant. Det är i cykler av el som trefasström gör mest skillnad.

Fas system

Control system är avsedda att antingen skicka enfas eller trefas elektrisk ström till elementet. Enfas nuvarande innehåller endast en typ av elektrisk ström som går i cykler, släppa skurar av el vid en viss spänning, hundra gånger per sekund. För liten tid värmeelement och många andra tillämpningar detta fungerar bra, men i en anläggning med flera värmeelement som används samtidigt, är en-fas ström lite för svag. Det är där tre-fas ström kommer i, nuvarande delas mellan tre olika trådar, och placerade ut så att skurar av el varje tråd har följ ena efter den andra, vilket ger ett konstant och obruten feed med aktuella där doppar i spänning från en fas motsvaras av ökade spänningen från en av de andra faserna.

trefasström är för stark från vissa enheter, men med industriell styrka värmeelement ofta kräver en sådan avbrottsfri kraft flöde för att producera den mängd värme som behövs för svetsning, bakning och så vidare. Trefas växelström används också i tre element system, där varje element vara ansluten till en annan fas så att de kan styras separat från varandra mycket lättare.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan ge för vilda fåglar
    
    Copyright © 2011 give2all.org