välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur trumman en kopiator arbete?

Postad av : Magnus Ekblad

Du behöver:
okular (okularen)
. stol eller pall.
ficklampa med rött filter.

Inledning

I samma elektriska laddning som gör att blixten att träffa ett träd ger oss anledning att få en chock när vi vandrar över en matta på golvet och röra vid ett metall dörrhandtaget. Denna avgift är också samma kraft som driver en kopieringsmaskin. Medan kraft en blixt kan vara flera miljoner volt, den elektriska laddning som krävs för att anbringa en bild till en fotokopia är ännu mindre än den vi får från det chockerande dörrhandtaget.

statisk laddning

För det mesta vi tänker på elektricitet flödar som en flod i en rörelse som kallas ström. I denna typ av el, är elektroner färdas längs en ledare, likt löv flyter nedströms i älven. Däremot kan el också stillastående. Denna typ av el är "statisk elektricitet". Med en statisk laddning, är de elektroner som rör sig inte längs en ledare, de är i huvudsak stilla, eftersom de finns på icke-ledande material. Statisk elektricitet byggs upp på en matta och överförs till våra kroppar när vi går över det. När vi berör en ledare som en metall dörrhandtaget är statisk laddning laddas ur och vi känner en chock. Samma koncept gäller för blixtar och kopieringsmaskiner. En statisk laddning byggs upp i ett moln tills det släpps i hela molnet som blixten. I kopiatorn, bygger en statisk laddning upp i ett visst mönster som släpps ut på papper.

Fotokopian Drum

I en kopieringsmaskin, trumma en aluminium är belagd med selen, en speciell typ av metallen. Selen är ett halvledande material, vilket innebär att det varken är ett bra isolerande material eller en bra ledare. När selen utsätts för ljus, det blir en bättre ledare. Omvänt gäller att när selen är i mörkret, bedriver det inte elektricitet. Den selen beläggning på trumman gör att trumman bygga upp en statisk laddning. Genom att manipulera denna statisk laddning med linser, lampor och speglar, vi kan göra kopior.

Fax-/kopieringsmöjligheter Process

När en person börjar fotokopiering processen löper elektricitet genom en kabel nära trumman, som är i mörker, vilket gör att selen för att hålla en positiv elektrisk laddning. Genom en serie av speglar och linser, en bild av det material som skall kopieras återspeglas på trumman. På grund av selen är ljuskänsliga natur, de delar av trumman som får mer ljus blir mer ledande och negativa elektroner från aluminium trumman neutralisera den positiva laddningen i selen vid dessa punkter. Den mörka delar av trumman är inte ledande, och de håller sina positiv laddning. Som trumman roterar, är toner, en negativt laddad pulver, tappade på trumman. Tonern är attraherad av den positiva delarna av trumman, och faller bort från den neutrala delen. En bit papper som har en positiv laddning förs i kontakt med trumman, och de negativt laddade pulvret rör sig från den positiva trumman till den mer attraktiva papper. Slutligen är det papper går genom en värmare, smälta toner med papper och göra bilden permanent.

    Previous:nothing
    Next:vad är en litiumpolymerbatteri?
    
    Copyright © 2011 give2all.org