välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Neurospora livscykel

Postad av : Ulf Friberg

Neurosporo är en form vanligt förekommande på bröd och frukt. De organismer som utvecklas till Neurosporo mögel förekommer naturligt i miljön. Sporer kan rida på skor eller kläder och kan utföras från ute till inne. Väl inne, utsätts de för en näringskälla. Väl på föda, utvecklar organism i den gröna-eller orange-färgade mögel sett på bröd, frukt och andra livsmedel. Svampen växer, multiplicerar och gödsling sker. Vid förfall, nya sporer ut i luften.

Conidium

Den vita pulver ämne, conidium, som ofta ses på bröd, frukt eller andra livsmedel i huset, är det andra steget i livet cykel. Utan en källa till mat, kommer organismen inte överleva. Efter Spore har hittat en källa till mat, och beroende på miljömässiga förhållanden tar mitos rum.

Mitos

Mitos, vilken är den uppdelning av celler, är den tredje fasen i livscykeln. Mitos vänder pulverformiga utseende ämnet i fuzzy utseende grön eller orange mögel vi är vana att se. Denna process innebär att ta varje enskild kromosom-holding cell att föräldern cellen innehöll och ta fram nya celler som innehåller hälften så många kromosomer. Dessa kromosomer som split kommer att vara antingen spermier för manliga, eller ägg för kvinnliga. Den könsspecifika cellformationer kallas haploida könsceller. Organismen kvar i haploida scenen tills befruktning sker.

Reproduktion Fas

Den fjärde etappen av Neurospora livscykel innebär sexuell aspekt av reproduktion. Den manliga och kvinnliga svampar börjar spridas mot varandra. När de har träffat, tar fusion plats och de blir ett. Efter fusion, utvecklar ett organ som skulle kunna liknas vid en kvinnas livmoder. Detta organ kallas protoperithecia. När befruktningen ägt rum, nya sporer börjar utvecklas hos en skyddande zon innanför protoperithecia. Detta skyddande området kallas perithecia sac och kan liknas vid fostersäcken på människor. Den unga sporer kommer att förbli i detta SAC tills de uppnår mognad.

Perithecia

Det femte stadiet i livscykeln inträffar efter sporer har mognat. Den perithecia väggarna, som väggarna i fostersäcken som innehar en mänsklig bebis, bli tunn. Det ökande sporer trycka på gallring väggar perithecia, som orsakar stress. Störningar kan orsaka perithecia sac att brista, vilket kommer att sända den nya mogna sporer på en resa för att hitta sin egen mat källa. Vid denna punkt kommer cykeln börjar om igen.

Bageri och Neurospora

För varje enskild organism, den Neurospora livscykel, från den tid det landar på en födokälla till tiden nya sporer frigörs, vanligtvis varar bara ett par veckor. Men på grund av deras snabba förmåga att reproducera, kan denna organism orsaka en rad problem, särskilt i ett livsmedel som innehåller sådana som ett bageri. I ett bageri, jäst och socker en lättillgänglig föda. Dessa livsmedel, och värmen från ugnarna, producera en perfekt miljö som kan göra det möjligt för mögel att återge i ännu snabbare takt.

    Previous:nothing
    Next:hur skörden Nightcrawlers
    
    Copyright © 2011 give2all.org