välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan fram-och återgående & centrifugalpump

Postad av : Valon Istrefi

Återgående och centrifugalpumpar olika ändamål och förses med separata funktioner. Centrifugalpumpar transport stora mängder vätska på en gång, men på vilken nivå de centrifugalpump fungerar är nedsatt trycket stiger. Kolvpumpar driva vätska ut genom en backventil, men den mängd vätska som frigörs är begränsad. På grund av skillnader i hur de fungerar, de är idealiska för olika funktioner

kolvpumpar

kolvpumpar verkar genom att flytta en kolv fram och tillbaka genom en cylinder. Kolven ger pulser av trycket när den rör sig. Kolvpumpar kan vara enkel åtgärd eller dubbelverkande (pump ger tryck som kolven förskott och som det dras in).

Återgående Använder

kolvpumpar är idealiska för att ge korta skurar av högt tryck. Exempel cykel pumpar och väl pumpar.

Centrifugalpumpar

Centrifugalpumpar verkar genom att rotera en central impeller. Intag vätska finns i centrum av pumphjulet och spinning acceleration skickar den ut sidorna på impellern att ge tryck.

Radialfläkt Använder

Centrifugalpumpar är idealiska för konstant lägre tryck, t. ex. på i pool filter.

Pump Jämförelse

För pneumatiska verktyg, är en centrifugalpump lämpad bättre på grund av det konstanta trycket den kan ge. För att fylla en tryckbehållare är den högsta toppen trycket från ett återgående pump föredra.

    Previous:nothing
    Next:är Baytril liknar amoxicillin?
    
    Copyright © 2011 give2all.org