välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

är Baytril liknar amoxicillin?

Postad av : Magnus Ekblad

Baytril och amoxicillin är medlemmar i två olika klasser av antibiotika. De är bara lika i att de båda används för att bekämpa bakterieinfektioner

För människor eller djur

Baytril uteslutande används för att behandla sällskapsdjur och boskap, medan amoxicillin är ett antibiotikum som används för att behandla infektioner hos människor.

Klass

Enrofloxin, säljs av Bayer Corp under namnet Baytril är en fluorokinolon antibiotikum agent. Amoxicillin är ett penicillin som härrör antibiotikum.

Använder

Baytril är ett generellt antibiotikum användbart vid behandling av hud-och luftvägsinfektioner hos djur. Amoxicillin används vanligen för att behandla öron-och bihåleinflammation hos barn och vuxna, samt för behandling av magsår.

Hur de fungerar

Baytril är effektivt eftersom det hindrar bakterie-DNA från uncoiling att replikera. Amoxicillin angriper och förstör det skyddande cellvägg runt bakterier, vilket gör att bakterierna dör snabbt.

Varningar

biverkningar är sällsynta med någon av dessa antibiotika, men behandla unga hundar med Baytril kan orsaka broskskador. Det största problemet med amoxicillin är allergisk reaktion mot penicillin produkter.

Antibiotika i foder

Det finns vissa farhågor om utfodring antibiotika till djur, eftersom forskning visar att deras användning hos fjäderfä kan orsaka antibiotikaresistenta bakteriestammar att smitta människor .

    
    Copyright © 2011 give2all.org