välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är definitionen av en diod

Postad av : Stefan Svensson

Dioder har funnits i mer än 100 år och omfattar sugrör de lysdioder eller LED, och halvledare, som troligen i alla elektroniska apparater (inklusive din bil) som du äger

Du behöver:.
Bad av varmvatten.
Bad i kallt vatten.
Karamellfärg (om så önskas).

Syfte

En diod kan elektrisk ström i en riktning, och blockerar strömmen i motsatt riktning. Därför är de användbara i att omvandla växelström (AC, som går i båda riktningar) till likström (DC).

Komponenter

Ungefär som ett batteri, har en diod positiva och negativa terminaler: anod och katod, respektive. Flödet av el från den negativa anoden, som har överskott elektroner, till det positiva katoden, som saknar elektroner.

PN-övergång

positiv-negativ riktning kallas också en PN-övergång.

Lysdioder

LED-lampor är en enkel diod. De två stift (till exempel på en liten julgran ljus) fäster de positiva och negativa korsningar, som är inkapslad och har ett litet mellanrum mellan dem.

Halvledare

LED är en enkel halvledare, den vanligaste formen av dioden. En halvledare sitter neutralt tills en aktuell tillämpas. Halvledare är också manipulerade med metaller ("dopning") för specifika egenskaper, som motstånd, aktuella släpp och så vidare.

    Previous:nothing
    Next:svart turmalin mytologi
    
    Copyright © 2011 give2all.org