välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är en digital in-line-holografi mikroskop?

Postad av : Jeanette Morales

Den digitala in-line holografi mikroskop är en av de viktigaste verktygen som används i biologi idag, som erbjuder störst nytta för dem att lära om och arbetar i marinbiologi. Det gör arbetet snabbare, mer exakt och lättare att förstå. Den digitala in-line holografi mikroskop sig är lätt att använda och möjliggör ett klassrum för att föras utanför, till den webbplats som forskat

Historia

Holografi uppfanns 1947 och den digitala in-line holografi mikroskop ungefär 20 år sedan. Dagens version-som patenterades 2004 av fyra franska forskare: Pierre Marquet, Etienne Cuche, Christian Depeursinge och Pierre Magistretti-är långt ifrån originalet, tack vare modern datateknik som gör det möjligt mikroskop för att arbeta i hastigheter som ursprungligen tänkt omöjligt.

Funktioner

En digital in-line-holografi mikroskop ger en tredimensionell bild av partiklar så små som 1 /1, 000. 000 av en meter (mikrometer). Mikroskopet gör det möjligt för en forskare att göra sin forskning på plats, istället för att vänta att återvända till laboratoriet. Hårdvaran är är väldigt enkel, bestående av en laser, en pinhole och en avgift-kopplad enhet (CCD) kamera. Den digitala in-line holografi mikroskop en laser, i motsats till den traditionella sammansatta ljuskälla i ett vanligt mikroskop.

Funktion

En digital in-line-holografi mikroskop kan spåra hundratals partiklar som alger eller bakterier, samtidigt. Genom att använda holografi producerar mikroskop 3-D bilder som exakt återger de egenskaper objektet. En modell är dränkbara, som gör det möjligt för en marinbiolog att forska under vatten utan att störa den naturliga miljön, och ger mycket bättre resultat än om proverna var väckts för deras miljö och studerade i labbet.

Potentiella

Den digitala in-line holografi mikroskop har potential att göra biologiska forskningen mer exakt. Den producerar 3-D bilder med större tydlighet och högre upplösning än var möjligt med äldre modeller. Den lovar också att göra studier i marinbiologi på högskolenivå lättare genom att låta studenterna att göra mer av sin forskning inom området, ge dem en fullständig bild av vad de forskar.

Fördelar

Med ett normalt mikroskop, har ett prov att injiceras med ett färgämne som skall studeras. Den digitala in-line holografi mikroskop möjliggör studier av levande prover. Dessutom kan en konventionell mikroskop producera dubbla bilder, vilket är ett problem att detta inte händer med de digitala in-line holografi mikroskop.

    Previous:nothing
    Next:Hur beräknar en dator siffror?
    
    Copyright © 2011 give2all.org