välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är optisk fiber?

Postad av : Annika Hultén

För mycket av 20-talet, kommunikationsteknik åberopas konventionella koppar och wirings metall. Med framväxten av optiska fibrer har kommit ett nytt medium som att överföra stora mängder information. Fiberoptik tekniken har revolutionerat kommunikationen världen med snabbare överföringar som bär betydligt mer information på en gång. Dess program har förlängts till det medicinska området också, att tillhandahålla innovativa metoder för diagnos och behandling

Identification

En optisk fiber är en typ av slang med ett glas kärna centrum, en beklädnad som täcker och en buffert beläggning. Ljuspulser skickas genom glaset centrum medan beklädnad reflekterar ljuset tillbaka i röret. Fiberoptik teknik använder denna slang som ett sätt att skicka information via ljus sändningar. Denna teknik kan bära mycket mer information än konventionella koppar ledningar, och det finns ingen elektromagnetisk interferens att brottas med. Långväga telefonitjänster, kabel-tv, medicinsk bildbehandling och Internet-tjänster använder alla optiska fibrer för dataöverföring.

Funktioner

Optiska kablar består av hundratals eller tusentals av optiska fibrer, alla paketerade tillsammans. Ett skyddande hölje, som kallas en jacka, linjer utsidan av kabeln. En serie av kablar fungerar tillsammans som ett fiberoptiskt relä system, som använder en sändare att producera och koda ljuspulser. När en ljussignal behöver resa långa sträckor, är en optisk regenerator används. När ljuset överförings har nått sin destination, får en optisk mottagare och avkodar ljussignaler.

Funktion

Varje komponent i en optisk fiber arbetar för att förbättra och strenghthen kvaliteten av ljus skickas. Kapslingen är som en spegel fodrade mur som omger glaset kärna och fungerar som en reflektor för att hålla ljuset puls från blekning över långa avstånd. Detta kallas total inre reflektion, där ljuset signalen studsar av beklädnad och fast vid sitt ursprungliga kurs. Och trots att kapslingen är gjord att reflektera och inte absorbera ljus, bryter en del av ljuset ned till följd av föroreningar i glasrör.

Effekter

Som några av ljus kan gå vilse i en optisk kabel är att optiska regeneratorer skarvas in vid sidan av kabeln för att förhindra att signalen från att bryta ner. Optisk signalförstärkare är optiska fibrer som har en särskild laser-powered beläggning. Denna beläggning fungerar genom att få en ströljus puls och rikta det tillbaka in i sändningen ström i form av en starkare puls. Dessa enheter köras parallellt med optisk kabel och åter förstärka signalen.

Fördelar

Optiska fibrer har visat sig vara ett ovärderligt verktyg inom det medicinska området. Fiberoptik används för belysning och bildhantering förbättring för röntgen och positronemissionstomografi (PET) genomsökningar, samt i laser-leveranssystem. Bild skannar nu kan fotografera platser och processer i kroppen som annars inte kan nås utan kirurgi. Fiberoptiska materialet har också införlivats i en rad kirurgiska instrument att tjäna som ljuskällor under kirurgiska ingrepp.

    Previous:nothing
    Next:vad är en varg liv ut?
    
    Copyright © 2011 give2all.org