välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad betyder cancer konstellation står för?

Postad av : Magnus Ekblad

Blick på stjärnbilden Kräftan Kräftan, kan du se det som en upp och ned bokstaven "Y" Forntida civilisationer som heter stjärnan gruppen såg det som sådan varelser som en krabba eller en sköldpadda

Betydelse

Grekerna trodde att denna konstellation var krabban som gudinnan Hera sänt för att distrahera Hercules genom att klämma hans fötter när han kämpade Hydra. Efter Hercules krossade krabba, placerade Hera det bland stjärnorna.

Historia

Den kinesiska, babylonierna och egyptierna trodde att denna region av himlen såg ut som en stor sköldpadda. Senare egyptierna kikade på denna konstellation och såg en skarabé skalbagge, en symbol för odödlighet i deras kultur.

Överväganden

Den öppna stjärnhopen inom Cancer går under namnet Praesepe, latin för "krubba. "

Kända Ties

Två dunkla stjärnor som flank Praesepe till norr och söder, smeknamnet på norra och södra åsnor, utgör åsnorna att gudarna Bacchus och Vulcan red på som de kämpade med titanerna.

Fun Fakta

Den romerska akademiker Plinius skulle använda stjärnhop i Kräftan att förutsäga sommarens oväder, känslan av att man var nära förestående om Praesepe inte syns på en klar natt.

    Previous:nothing
    Next:definiera specifik vikt
    
    Copyright © 2011 give2all.org