välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför är kvicksilver flytande?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Kvicksilver, eller "kvicksilver", är en övergång metall, i samma kolumn i periodiska systemet som metallerna zink och kadmium, men de är fasta vid standardförhållanden för temperatur och tryck, och kvicksilver är en flytande

kristallstruktur

Alla metallatomer (utom kvicksilver) delar sina elektroner lätt med andra atomer av samma metall-och obligationsmarknaden starkt i kristallstrukturer, varför, zink, järn, nickel, och så vidare, är solida.

svaga bindningar

Mercury obligationer endast svagt till sig själv, varför inte hålla det inte en kristallstruktur bra. Så även om det är i gruppen av övergångsmetaller, tillsammans med guld, järn, koppar och nickel, förblir det flytande.

Nucleus

Med ett atomnummer 80, har kvicksilver en relativt massiv kärna, som drar sin kretsar elektroner nära sin kärna. Detta gör att elektronerna mindre "gratis" att delta i kemiska reaktioner än de elektroner av zink och kadmium.

Gasformiga Properties

Merkurius är så inert att det är den enda metall som, när förångas, inte existerar i ett diatomisk form. Således gasformiga järn är Fe2, men det finns ingen Hg2.

Smältpunkt

Merkurius smältpunkt är -37,966 grader Fahrenheit, och det är en solid, kristallin metall under denna punkt. Som jämförelse är smältpunkt av järn 2795,0 grader Fahrenheit.

    Previous:nothing
    Next:delar av en angiosperma blomma
    
    Copyright © 2011 give2all.org