välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de säkerhetsfrågor av gammastrålning?

Postad av : Annika Hultén

Gammastrålning är en av de farligaste biprodukter av strålning, kan orsaka långvarig sjukdom och död, enligt amerikanska Environmental Protection Agency. De förekommer också naturligt, så en liten mängd av exponering är inte skadligt

Identification

gammastrålar är extremt hög energi partiklar från kärnan i en radioaktiv atom. De liknar röntgenstrålning men har en kortare våglängd, vilket gör dem mer penetrerande.

Källor

naturliga källor som jord och livsmedel utsätta människor för ett spår mängd gammastrålning, liksom sådana medicinska åtgärder som ben skannar och cancerbehandling, trots att dessa är säkra nivåer, enligt Massachusetts Institute of Technology. Arbetstagare i radioaktiva miljöer får en högre exponering, och deras arbetsgivare måste övervaka dem för att se det förblir på en säker nivå.

Effekter

Gammastrålning hastighet och genomslagskraft gör den till den vanligaste orsaken till strålsjuka, enligt EPA. Kortsiktiga hög exponering kan orsaka organskada och död, medan långvarig exponering ökar risk för cancer.

Skydd

Skydd mot höga nivåer av gamma strålning kan skärmning tillverkade av ett material med hög densitet som bly.

Överväganden

Ibland kan stjälas eller misskött gamma-strålning som avger utrustning in i den offentliga. Dessa kan identifieras av strålning symbol, en liten svart cirkel omgiven av tre större svarta blad på gul botten, eller med namnet på ett radioaktivt material. Alert din lokala strålning kontrollprogram om du hittar en sådan enhet.

    Previous:nothing
    Next:livscykel hus spindel
    
    Copyright © 2011 give2all.org