välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är farorna med att äta blå krabbor som fångats Atlanten?

Postad av : Valon Istrefi

Den blå krabba är vildfångade i olika regioner i Atlanten. Enligt US Food and Drug Administration, är blå krabba en av de 20 mest konsumerade rå fisk. Även blå krabba kött kan lugnt konsumeras med måtta, det finns vissa farhågor om att äta blå krabba regelbundet

Fakta

Blå krabbor är en av de mest värdefulla kommersiella arter i Chesapeake Bay-regionen utanför Atlanten kuster Maryland och Virginia, enligt Maryland fritidsfiske. "Miljontals människor tycker om och utnyttja denna viktiga resurs varje år som restaurang biljettpris," fisket tjänsten stater. Blå krabba har fjällig, söt-smak kött.

Ät Blue Crab med måtta

På grund av höga halter av kvicksilver och polyklorerade bifenyler, rekommenderar Environmental Defense Fund att vuxna kosten bör innehålla blå krabba inte mer än två gånger per månad. Barn 12 och yngre ska inte äta blå krabba mer än en gång per månad.

PCB i Blue Krabbor

Blå krabbor är bland flera arter som Environmental Defense Fund som listor mycket förorenas med giftiga polyklorerade bifenyler. PCB ackumuleras i sediment på botten av sötvatten och kustnära ekosystem. "Dessa kemikalier kan bygga upp i fettvävnaden hos fisk och andra djur, och i höga koncentrationer medföra allvarliga hälsorisker för människor som ofta äter förorenad fisk," enligt den Environmental Defense Fund.

de som drabbas värst

Även skaldjur som blå krabba är höga i protein och andra viktiga näringsämnen, bör gravida kvinnor och ammande mödrar väga riskerna med fördelarna med att äta blå krabbor.

andra frågor

Blue krabbor bör hållas vid liv i en sval, torr plats såsom en kylare eller i kylskåp innan tillagning. Krabbor som har varit död en tid förstöra mycket snabbt, och om ätit, lägga till ytterligare risk för sjukdom. Svarta fläckar på krabbor är små parasiter som inte är skadliga när ätit.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan locka fink fåglarna
    
    Copyright © 2011 give2all.org