välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användning av en diktafon

Postad av : Camilla Näslund

Om du någonsin sett en gammal svart-vit film där chefen berättar hans sekreterare att "ta ett brev," du har sett diktering på jobbet. Sekreterare används stenografi för att ta diktamen av minnesanteckningar och bokstäver som de sedan transkriberas med hjälp av en skrivmaskin. Det var inte förrän i början av 1900-talet som Diktafon blev mekaniserade och standardutrustning i de flesta affärer kontor. Idag Diktafon får plats i handflatan och tjäna en mängd användningsområden

Använder

diktafon teknik har använts för många ändamål eftersom dess uppfinning över ett sekel sedan. Det var först nästan uteslutande används för inspelning affärskorrespondens, PM och möten, men anammades snabbt av federala och statliga myndigheter, sjukhus, universitet och det militära. Idag dikteringsmaskiner har blivit standard inom vårdsektorn industrin och brottsbekämpning och i andra situationer där noggrann journalföring är väsentligt. Dikteringsenheter syftar ofta personligt bruk funktioner, såsom inspelning journalposter, notera möten, göra inköpslistor, och katalogisering telefonnummer och e-postadresser

Basics

Den tidiga Diktafon inskrivet sunda data om ett vax-liknande cylinder. Men Thomas A. Edison användas först en tunn folie avsedd för enkel utskick. Personen som använder det tidiga diktafon talade i en flexibel slang, den diktafon inskrivna uppgifterna, och sedan stenograf spelas upp ljudet och transkriberade meddelandet, ungefär som att spela en skiva. Det diktafon ingår pedalerna lätt stannar och startar, så att transkriptören att hänga med röstinspelning. Idag dikteringsenheter är främst bärbara och digitala, så att kirurger, rättsläkare, poliser och andra yrkesgrupper för att registrera fall noter eller händelser i realtid handsfree.

Namn

diktafon, men nu en generisk term som används för beskriva någon enhet röstinspelning avsedda för transkription, var ursprungligen namnet på det företag som producerade dessa maskiner. Thomas Edison hade sin egen version som han kallade Ediphone, men namnet diktafon fast, förmodligen eftersom det var mer beskrivande.

militärt inflytande

Under andra världskriget, den federala regeringen och amerikanska militära påverkat popularitet, användning och utformning av diktamen maskiner. Behovet av en mer hållbar och flexibel inspelningsmedium orsakade tillverkarna att byta från vax cylindrar till plast, vinyl och metalliska cylindrar och diskar. Konkurrensen om statliga inköp väckt en våg av konkurrenter och en ökad mängd diktamen format, inklusive Televoice, en diktafon som kan spela in telefonsamtal.

hjälpmedel Använder

Några dikteringsenheter idag har utformats inte bara att spela in tal, men också att känna igen talade ord och införliva dem till text. Denna utveckling har väckt automatiserad diktering full cirkel på ett sätt, sedan början av Diktafon tillåts blind stenografer att transkribera talat meddelanden till maskinskriven text. Nu programvara som Dragon Naturally Speaking hjälpa människor med problem med syn och hörsel bearbetning eller fysiska begränsningar för att sätta sina tankar på papper genom att tala högt.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar teleskop förstoring
    
    Copyright © 2011 give2all.org