välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

definiera specifik vikt

Postad av : Charlotte Wannberg

Densitet är en kartografisk mått på täthet, definierad som kvoten mellan densiteten hos ett ämne i vattnets densitet vid vissa specificerade tryck och densitet. I tabellerna är temperatur och tryck för båda ämnena ges vanligen, eftersom de ofta inte samma

temperaturen i vattnet

Vanligen 4 grader Celsius är den angivna temperaturen i vattnet densitet, eftersom detta är den temperatur där vattnet är tätast.

Vs. Specifika vikt

Observera att denna definition skiljer sig från specifika vikt, som är en enhet som faktiskt har att göra med gravitationen. Det är tätheten av ett ämne gånger gravitationsaccelerationen, dvs vikt per volym.

Vs. Relativ täthet

Densitet är inte heller förväxlas med relativ densitet, vilket är en mer generell term än specifik vikt, inte bara med vatten som grund för förhållandet.

Mätning

En pyknometer är ett fartyg som används för att mäta den specifika vikten av en vätska. På grund av en kapillär på toppen av pyknometern kan ingen menisk införa felaktighet.

Noggrannhet och temperaturvariationer

Beräkning av den specifika vikten till tre signifikanta siffror kan ändras genom att en skillnad på bara 15 grader i vattnet temperatur. Till exempel är vatten på en atmosfär (lufttrycket vid havsytans nivå) och 4 grader 0,999973 gram per kubik centimeter, medan 20 grader är det 0,998203 gram per kubik centimeter, enligt handboken för kemi och fysik.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör tvättsoda från bakpulver
    
    Copyright © 2011 give2all.org